avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozitul pe cladiri
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozitul pe cladiri

buna dimineata,
am si eu o nelamurire,va rog sa ma ajutati daca se poate,detin o firma srl,si ca in fiecare an plateam la primarie un impozit anulal pe cladire de 1%din valoarea cladirii.Acum mi-a ajuns o scrisoare de la finante precum ca nu am facut evaluarea cladirii din anul 2009,pt ca evaluarea de face din 3 in 3 ani,(ceea ce nu stiam)si nimeni,ma refer la cei de la primarie nu ne-au anuntat ca trebuie facut acest lucru,ei ne incasau doar acel 1% in fiecare an,si cu o amenda sau datorie cu o suma exagerat de mare de platit.
suntem mai mule firme din localitate cu aceasta problema,si cineva s-a interesat la finante si i-au zis ca daca gaseste un evaluator care sa-i faca acte pe 2009 este ok si vor fi scutiti de acea amenda sa-i zic,intrebarea mea este:ce pot face in situatia asta?unde sa ma adresez?nu am niciun drept?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:35, 25 Decembrie 2011
Necunoaterea legilor in vigoare nu poate fi apreciata drept justificarea legala
Intocmirea in 2011 a unui raport de evaluare care sa fie pretins intocmit in anul 2009 este exclusa pentru ca nu ar exista inregistrarea acestuia in evidentele autoritatii fiscale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit persoana juridica ronaldinia21 ronaldinia21 eu ca firma iau un imprumut bancar pe termen lung de 500.000 euro ca sa achizitionez o cladire. ulterior vand cladirea unei persoane fizice. cheltuiala cu ... (vezi toată discuția)
Impozit firma stoicadanielapia stoicadanielapia Buna dimineata, Saptamana trecuta am platit impozitul la 2 locuinte pe care le am in orasul Pitesti. Intre timp am gasit sa inchiriez una din locuinte la o ... (vezi toată discuția)
Reducerea impozitului cu 50% pentru imobilele mai vechi de 100 de ani vely37 vely37 Potrivit noului Cod Fiscal L.277/2015, Art.547, Aln. 8 Pentru cladirile vechi peste 100 de ani ,impozitul de reduce cu 50% de la 01.01.1016. Care este ... (vezi toată discuția)