avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... impozit firma
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

impozit firma

Buna dimineata,
Saptamana trecuta am platit impozitul la 2 locuinte pe care le am in orasul Pitesti.
Intre timp am gasit sa inchiriez una din locuinte la o firma .Am auzit de impozitul special pentru locuintele in care functioneaza firme. Locuinta inchiriata este declarata monument istoric si nu platesc impozit la ea(cel putin ani anteriori nu am platit, nu stiu daca dupa noul cod trebuie sa platesc).
Mai este nevoie sa fac vreo declarative sau se plateste ceva daca sunt scutit de plata impozitului?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:48, 14 Ianuarie 2016
Dispozitiile noului cod fiscal permit consiliilor locale ca in baza unor documente justificative sa scuteasca sau sa reduca impozitul datorat pentru mai multe categorii de cladiri,printre care si cladirile care, potrivit legii, sunt clasate ca monumente istorice, de arhitectura sau arheologice, muzee ori case memoriale
Pentru a beneficia de eventuala scutire de la plata impozitului,sa obtineti de la serviciul urbanism din primarie,documentul justificativ ca respectiva cladire este clasificata/incadrata drept monument istoric

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit locuinta bxqtelecom bxqtelecom Detin o locuinta care este declarata monument istoric si nu platesc impozit pe cladire. Daca inregistrez o societate comerciala doar cu sediu de birou, se ... (vezi toată discuția)
Impozit casă de patrimoniu Geo1944 Geo1944 Bună seara, În legea LEGE Nr. 422 din 18 iulie 2001 *** Republicat privind protejarea monumentelor istorice se menţionează: \"ART. 41 (1) ... (vezi toată discuția)
Obligaţie sau scutire de la plata impozitului pe cladiri monumente istorice Geo1944 Geo1944 Bună seara, În legea LEGE Nr. 422 din 18 iulie 2001 *** Republicat privind protejarea monumentelor istorice se menţionează: \"ART. 41 (1) ... (vezi toată discuția)