avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... prescriptia dreptului la actiune
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

prescriptia dreptului la actiune

Care este termenul de actionare in instanta a unui debitor?
Cel mai recent răspuns: aleodor27 , utilizator 15:31, 22 Decembrie 2011
Decretul lege nr 167/1958 prevede termenul general de prescriptie de 3 ani
despre obiectul prescriptiei, termenul, cursul prescriptiei extinctive, puteti citi in noul cod civil de la art 2500 pana pe la 2556.
Art. 2.517. - Termenul prescripției este de 3 ani, dacă legea nu prevede un alt termen.
( decretul 167/1958 e abrogat )
Dar daca au trecut mai mult de trei ani, timp in care debitorul a mai fost notificat, anual, cu privire la debitul sau?
despre ce e vb mai exact ? o notificare nu intrerupe termenul de prescriptie
Ultima modificare: Joi, 22 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator
Mai intai, va multumesc pentru raspunsuri. Precizez ca este vorba despre un contract de prestari servicii din anul 2004, beneficiarul nemaiplatind ultimele facturi. De atunci s-a mai facut un proces-verbal de conciliere, in 2006, graficul de reesalonare a platii fiind initial respectat, stingandu-se astfel o parte din datorie. In septembrie 2007 am primit o adresa prin care eram invitati la noi negocieri, invitatie careia nu i s-a dat curs. De atunci au fost trimise beneficiarului, anual, notificari cu privire la debitul ce il inregistreaza fata de noi, notificari ce nu au avut nicio urmare. Date fiind aceste precizari, dreptul la actiune impotriva acestui debitor s-a prescris? As dori ca raspunsul sa cuprinda si temeiul legal.
Ultima modificare: Joi, 22 Decembrie 2011
aleodor27, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreruperea termenului de prescriptie cristianus cristianus Vreau sa va intreb, din cate stiu eu si s-ar putea sa ma insel, printr-o notificare scrisa catre o soc. com. care trebuie sa ne achite o diferenta de pe o ... (vezi toată discuția)
Prescriptie de datorii Ioana_Probably Ioana_Probably buna ziua!as dori sa stiu care este termenul de prescriptie in relatiile comerciale (beneficiar-prestator de servicii) si in ce conditii???mentionez ca intre ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii madalina_oprea madalina_oprea Buna ziua! In situati in care am o factura de la un furnizor(eu fiind srl)din anul 2008 neachitata,se poate considera prescrisa?Avand in vedere ca temenul ... (vezi toată discuția)