avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... temeiul juridic al obligatiei de a face in noul cod
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

temeiul juridic al obligatiei de a face in noul cod

Va rog sa ma ajutati cu temeiul juridic in virtutea noului cod pentru obligatia de a face.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat gigi , utilizator 13:32, 7 Iunie 2024
temeiul juridic in noul cod civil este 1516 c.c.
trebuie sa aveti in vedere nasterea acestei obligatii, daca a fost nascuta inante sau dupa intrarea in vigoare a noului cod........
Indiferent dacă acestă obligaţie a fost înainte sau după, aplicarea este la fel+art.1516.
In L.71 nu scrie absolut nimic despre aplicarea acestui articol, care este la fel ca şi în vechiul cod.
art.1526 se refera la modalitatea de obtinere a executarii obligatiei de face...
Care ar fi temeiul unei actiuni care are ca temei obligatia de aface sau nu face izvorat dintr-un raport juridic de genul coproprietatii fortate ?
Mai exact obligarea unui coproprietar pe cota indiviza de a permite altui coproprietar sa foloseasca podul sau scara secundara a unui imobil, de a se abtine de la impeidicarea folosirii ?
Ultima modificare: Joi, 20 Februarie 2014
Andrei Koszti, Avocat
așa cred
da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune recuperare cheltuieli intretinere Mara 30 Mara 30 Am acceptat sa las un prieten sa-mi foloseasca imobilul facandu-i si contract de comodat. desi nu am perceput chirie, dupa 5 luni am constatat ca nu a platit ... (vezi toată discuția)
Actiunea in pretentii in lumina noului cod civil Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae Va rog sa ma ajutati sa stabilesc temeiul juridic al unei astfel de actiuni, bazata pe prevederile noului cod civil. (vezi toată discuția)
Vanzare pod comun impexrom impexrom Intrebari: 1.Vanzarea unui pod comun aflat in propietate perpetua si fortata se vinde cu 2/3 sau cu acordul tuturor propietarilor? 2.Ce se intampla cu cei ... (vezi toată discuția)