avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Refuz de restituire a doua taxe de poluare printr-un ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Refuz de restituire a doua taxe de poluare printr-un unic act administrativ, cate actiuni se promoveaza?

Bună seara. Vă supun atenției următoarea speță : o persoană solicită Administrației Finanțelor Publice din localitatea de domiciliu restituirea taxei de poluare plătită pentru două autovehicule, printr-o cerere unică . Organul fiscal , în mod previzibil, refuză restituirea taxelor de poluare, comunicând un singur răspuns . În această situație se va introduce o singură acțiune în restituirea taxelor de poluare, la instanța de contencios administrativ, având în vedere că refuzul nejustificat al organului fiscal vizează ambele taxe, sau, dimpotrivă, urmează a fi introduse două acțiuni distincte ? Vă mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: EU_2007 , utilizator 21:02, 21 Decembrie 2011
Ptr fiecare auto i ninstanta se introduce o actiune ,10 auto -10 actiuni.
Cat priveste cererea catre AFP dar si raspunsul care sunt pe aceeasi foaie se poate gasi o solutie.Interesant ar fi de citit raspunsul AFP
Daca titularul dreptului este aceeasi persoana, se poate solicita in instanta restituirea sumelor taxei de poluare, in aceeasi cerere.
Mulțumesc pentru răspuns . Asta este și opinia mea . Apreciez că suntem în prezența unor raporturi juridice distincte pentru fiecare autovehicul în parte, și ca atare se impune promovarea unor acțiuni separate . În sprijinul părerii contrare s-ar putea argumenta că, în această situație suntem în prezența unui refuz nejustificat unic, ce vizează ambele taxe de poluare, și, pe cale de consecință avem de-a face cu un singur act administrativ unilateral atipic, în conformitate cu dispozițiile art. 2 alin. 2 din Legea 554/2004 și, deci, se impune promovrea unei singurei acțiuni în restituire . Cât privește răspunsul AFP, nimic interesant . Aceleași formulări şablon : ,,sumele menționate au fost achitate corect", ,, nu există temei legal pentru restituirea sumelor solicitate"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasii pentru restituirea taxei auto dkm dkm -buna seara.in 2008 am cumparat o masina second hand din spania, pe care am inmatriculat-o in romania in martie 2009, cand a trebuit sa platesc la AFP vestita ... (vezi toată discuția)
actiune pentru restituire taxa poluare abby abby Am solicitat AFP restituirea taxei auto platita in decembrie 2010. Raspuns negativ . Am o nelamurire .Acum la instanta ce trebuie sa cer ?Cate capete de ... (vezi toată discuția)
Cerere pt recuperare taxa poluare K-nndy K-nndy Chiar nu vrea nimeni sa ma ajute cu ceva informatii despre ce trebuie sa contina cererea pentru recuperare taxa poluare? Am inteles ca model nu vrea nimeni ... (vezi toată discuția)