De curand am facut un antecontract de vanzare cumparare pentru o garsoniera la parterul unui bloc. Doresc sa cumpar aceea garsoniera pentru ca are balcon. La notariat, cand sa facut precontratul nu sa prezentat cadastrul locuintei. Ieri, cand am fost la OCPI si am ridicat cadastrul (proprietarul motivand ca nu il gaseste) am avut surpriza ca acel balcon sa nu existe in acte. Am mers la proprietar sa lamuresc aceasta situatie, el motivand ca mi-a vandut apartamentul si nu balconul. Problema este ca a marit spatiul prin desfiintare usii de la balcon facand un open space. Tot ieri am mers la primaria de sector care a spus ca acel balcon nu figureaza in evidente, deci este facut ilegal. Proprietarul dupa lungi discutii a scos mai multe acte ale balconului (proiect, certificat urbanism, toate aprobarile cerute prin certificatul de urbanism - toate din 2001, anul constructiei balconului) dar fara autorizatie de constructie. Oricum, el sustine in continuare ca nu a vandut balconul, a vandut garsoniera si conform precontract nu se specifica nimic de balcon ( in precontract spune o camera cu dependinte in suprafata de 36 mp) si ca el la randul lui asa a cumparat. Eu, neavand cadastru nu aveam de unde sa stiu ca in cei 36mp nu este inclus balconul. Ce fac in aceasta situatie? Eu am vrut sa cumpar aceea garsoniera tocmai pentru ca avea balcon plus ca banca(vreau sa cumpar garsoniera prin credit) a inceput sa faca scandal la situatia aceasta? Proprietarul nu vrea sa inapoieze banii. Cum procedez?