avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata factura SRL fara activitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata factura SRL fara activitate

Buna ziua,

Am infiintat de curand o firma (SRL cu asociat unic). Firma are sediu social si punct de lucru in acelasi spatiu. Firma este infiintata in jurul datei de 20 decembrie 2011. In luna ianuarie mi se va emite prima factura pentru spatiul inchiriat. Eu vreau sa declar la Anaf inceperea activitatatii economice doar din luna februarie 2012.

Intrebarile mele sunt:

1. Mi se poate emite acea factura pe firma in ianuarie 2012 chiar daca o sa declar la Anaf inceperea activitatii firmei doar din februarie 2012? Mentionez ca nu am inregistrat inca firma la Anaf (am termen 30 de zile de la infiintare).

2. Tot in luna ianuarie 2012 as vrea sa achizitionez servicii de reseller hosting (gazduire web ca reseller) pentru firma mea. Pot incheia acel contract cu distribuitorul de servicii de hosting si plati factura proforma aferenta primei luni chiar daca nu voi fi fost inceput activitatea economica la data respectiva?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: andora , utilizator 11:31, 29 Decembrie 2011
Cred ca faceti o confuzie.Firma este deja in activitate incepand cu data eliberarii ceritificatului de inmatriculare.
Cautati aici si o sa va convingeti
[ link extern ]
Aveti dreptate, cred ca fac eu o confuzie. Dar mi s-a spus ca in termen de 30 de zile de la infiintare trebuie sa "declar" (cred ca asta e termenul) firma la Anaf (prin depunerea unor copii dupa niste documente) si tot atunci sa anunt si cand incep activitatea.
sfatul meu este sa luati legatura cu un contabil care este in masura sa va dea sfaturi utile si poate sa va ajute sa evitati amenzile usturatoare pt.nu stiu ce declaratie nedepusa in termenul legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplată factură online alexandruct alexandruct Bună, Acum un an, am început să colaborez cu o firmă din Germania, pentru revânzarea serviciilor sale (precum găzduirea site-urilor web și spațiu ... (vezi toată discuția)
Factura emisa in luna ianuarie 2013 se poate inregistra in decembrie 2012 carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua! Am o situatie si anume aceea ca am primit dispozitie sa inregistrez facturi emise in ianuarie si februarie 2013 in evidenta contabila a lunii ... (vezi toată discuția)
Firma gazduire vladublue vladublue Salutare , as dori si eu sa aflu daca este neaparat nevoie de o firma pentru niste servicii gazduire online , am servere personale acasa si internet Buisness ... (vezi toată discuția)