avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general TVA TRIMESTRIAL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

TVA TRIMESTRIAL

Care este cifra de afaceri cand se depune TVA lunar si declaratia 010 pana cand se depune ?
Cel mai recent răspuns: calin felicia , utilizator 17:10, 23 Decembrie 2011

ART. 156^1 Perioada fiscală

(1) Perioada fiscală este luna calendaristică.

(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), perioada fiscală este trimestrul calendaristic pentru persoana impozabilă care în cursul anului calendaristic precedent a realizat o cifră de afaceri din operaţiuni taxabile şi/sau scutite cu drept de deducere şi/sau neimpozabile în România conform art. 132 şi 133, dar care dau drept de deducere conform art. 145 alin. (2) lit. b), care nu a depăşit plafonul de 100.000 euro al cărui echivalent în lei se calculează conform normelor, cu excepţia situaţiei în care persoana impozabilă a efectuat în cursul anului calendaristic precedent una sau mai multe achiziţii intracomunitare de bunuri.

In situatia dvs., trecerea de la trimestru calendaristic la luna calendaristica are loc din anul imediat urmator depasirii cifrei de 100.000 euro, deci incepand cu luna ianuarie 2012. So,pana pe data de 25 ianuarie 2012 trebuie sa depuneti la organul fiscal competent o declaratie de mentiuni in care se inscrie cifra de afaceri realizata in anul 2011,

Aveti cumva si achizitii intracomunitare?
Nu va multumesc.
calin felicia a scris:

Nu va multumesc.


Pot sa sper c-ati uitat o virgula intre "nu" si "va multumesc"?:):)
Bineinteles ca am uitat virgula.Va multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cifra de afaceri marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Care este plafonul de depasire a cifrei de afacer ptr. un platitor de tva ,astfel incat acesta sa devina din platitor trimestrial in platitor ... (vezi toată discuția)
Tva ani_muresan2000 ani_muresan2000 daca in anul 2009 am fost platitor de tva lunar conform cifrei de afaceri a anului 2008,in anul 2010 pot deveni platitor de tva trimestrial daca cifra de ... (vezi toată discuția)
Cifra de afaceri declaratia 094 la pfa contawest contawest Buna seara, Va rog un sfat la completarea declaratie 094 O PFA platitoare de tva trimestrial cu tva la incasare cum completeaza declaratia 094 ,referitor ... (vezi toată discuția)