avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA cifra de afaceri
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

cifra de afaceri

Buna ziua,

Care este plafonul de depasire a cifrei de afacer ptr. un platitor de tva ,astfel incat acesta sa devina din platitor trimestrial in platitor lunar?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 14:47, 9 Ianuarie 2013
100.000 euro -curs 31.12.Devine platitor lunar din anul urmator depasirii plafonului.
Din Codul Fiscal:

"ART. 156^1 Perioada fiscală

(1) Perioada fiscală este luna calendaristică.

(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), perioada fiscală este trimestrul calendaristic pentru persoana impozabilă care în cursul anului calendaristic precedent a realizat o cifră de afaceri din operaţiuni taxabile şi/sau scutite cu drept de deducere şi/sau neimpozabile în România conform art. 132 şi 133, dar care dau drept de deducere conform art. 145 alin. (2) lit. b), care nu a depăşit plafonul de 100.000 euro al cărui echivalent în lei se calculează conform normelor, cu excepţia situaţiei în care persoana impozabilă a efectuat în cursul anului calendaristic precedent una sau mai multe achiziţii intracomunitare de bunuri."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva trimestrial calin felicia calin felicia Care este cifra de afaceri cand se depune TVA lunar si declaratia 010 pana cand se depune ? (vezi toată discuția)
Plafon tva trimestial dana_coman dana_coman Ce plafon trebuie depășit pentru a trece cu plata tva la luna 100.000 euro la cursul 31.12.2013? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Cifra de afaceri declaratia 094 la pfa contawest contawest Buna seara, Va rog un sfat la completarea declaratie 094 O PFA platitoare de tva trimestrial cu tva la incasare cum completeaza declaratia 094 ,referitor ... (vezi toată discuția)