avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de comision!!!!!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de comision!!!!!

se poate incheia un contract de comision intre o persoana fizica si o societate?
as dorii si o baza legala daca se poate.
ce implica acest contract , ce trebuie retinut si virat la bugetul de stat?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: newtraderglobal , utilizator 19:25, 30 Decembrie 2008
da se poate incheia un astfel de contract intre o persoana juridica si o persoana fizica. Vaza legal o reprezinta art. 405 si urm. Cod com. Impozitul care se plateste este de 16%, impozit pe venit care se retine la sursa adica se plateste de comitent.
Buna ziua tuturor, eu sunt nou pe forum. As dori sa o intreb pe Doamna Irina daca imi poate pune la dispozitie un model de astfel de contract. M-ar interesa sa inchei un astfel de contract in situatio urmatoare: Un prieten, persoana fizica, a venit cu ideea unei tranzactii, si cu ajutorul lui am obtinut contractul de vanzare-cumparare. In schimb i-am platit jumatate din profitul realizat in urma tranzactiei, minus 16% considerat impozit. Este legal sa inchei cu dumnealui un contract de comision ca si jstificare pentru banii pe care i-am platit? As vrtea sa stiu de asemenea daca este necsar sa imi semneze
vreun document din care sa rezulte ca mi-am indeplinit obligatiile in bani, conform contractului?

Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comisionare sogedacom sogedacom este corect sa inchei un contract de comisionare intre o persoana fizica (un angajat al societatii) si o societate , pentru care aceea persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Intermediere contracte internationale produse agricole etc. nitosandrius nitosandrius Buna ziua, As dori sa intermediez o afacere in care vanzatorul este in alta tzara iar cumparatorul este in Romania. Cum se procedeaza de obicei? As ... (vezi toată discuția)
Asemanari si deosebiri intre contractul de munca si contractul de comision sama sama poate cineva sa ma lamureasca care sunt acele asemenari si deosebiri intre acestea si daca se poate asimila contractul de comision la cel de munca? multumesc ... (vezi toată discuția)