avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi

De la 11.00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Reges-Online: Aspecte esențiale privind operarea noului registru și completările necesare 

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce bunuri intra in succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce bunuri intra in succesiune

Buna seara,

As dori sa stiu daca bunurile donate de catre de cujus in timpul vietii prin varsare pe registru agricol la un beneficiar care face parte din mostenitorii rezervatati se includ in succesiune, sau ce e dat in timpul vietii este bun dat si ceea ce se imparte este ceea ce a ramas?

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 21:45, 22 Decembrie 2011
Reductiunea liberalitatilor daca fratii dvs o cer se face in ordinea aceasta legatele, adica dispozitiile testamentare se reduc primele,apoi donatiile incepand cu cea mai recenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea intre doi frati . alexy4 alexy4 Buna ziua, am si eu o intrebare : cum se poate dovedi ca in timpul vietii bunica mea a vandut mai mult imobile iar toti banii au mers la fratele tatalui meu ... (vezi toată discuția)
Testament daniela2274 daniela2274 buna seara am o intrebare la care nu inteleg termenii, de fapt ce vrea sa spuna \\"mi s-au pus in vedere dispozitiile art 841 cod civil, cu privire la ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters74363 ContSters74363 Buna ziua. Vreau sa va intreb in ce imprejurari poate fi atacata a declaratie de testament, dat in prealabil de defunct in timpul vietii sale?Si cu ce sanse (vezi toată discuția)