avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am nevoie de ajutor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am nevoie de ajutor

Am luat asupra mea un furt am declarat si la politie,nu am stiu repercusiunile,sa va explic,la o petrecere o amica a furat bijuterii,a insistat sa plecam iar afara mi-a zis sa le bag pe numele meu in amanet pt ca le va scoate si le va inapoia,le-am bagat dar baiatul la care am fost a aflat si ma acuzat direct pe mine ,speriat ca va afla mama lui ma amenintat ...si aproxim.8ore am fost intimidata si urmarita,la politie stiind ca aurul este in amanet pe numele meu am luat asupra mea vina in speranta ca faptuitoarea va da bani sa il scoatem si sa retraga plangerea dar dupa declaratia mea ea nu a mai recunoscut nimic...au mai ramas convorbirile telefonice in care ea le explica de fapt ca la luat pt ca a avut nevoie de bani.ce mai pot face acum nu vreau dosar penal pt ca nu sunt vinovata! va rog sa ma ajutati,cu respect!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:31, 27 Februarie 2010
Aveti probleme serioase.
Nu stiu in ce masura ati putea scapa chiar daca sunteti nevinovata.
Insa fara avocat angajat nu aveti nicio sansa din cele ce consider eu.

avocat Claudiu Lascoschi
~ Conținut șters la cerere ~
Ambele ati savarsit ambele infractiunea de furt calificat,prev.de art.208-209 lit.a (doua sau mai multe persoane)c.pen.,"colega de aventura",avand calitatea de autor,iar dvs. fiind complice astfel cum prevede art.26 c.pen,fapta fiind sanctionata cu inchisoarea de la 3 ani la 15 ani.
Angajati-va un avocat de isprava ,de urgenta,dati prima si urmatoarele declaratii in prezenta acestuia si explicati pe indelete si dovediti si rolul colegei dvs.de "aventura" la savarsirea faptei,recunoastetri fapta si colaborati formal cu organele de politie si cu instanta de judecata,situatie care va fi avuta in vedere la dozarea pedepsei si ati putea"beneficia" de o pedeapsa cu suspendarea executarii.
Daca organul judiciar ajunge la o concluzie favorabila in sensul celor declarate de Monica se poate ajunge la o amenda administrativa daca ar exista o vinovatie suficienta pentru a nu fi considerata nevinovata sau aproape nevinovata.

Nu am inteles un lucru.Faptuitoarea reala cum o numiti dvs. este ruda cu persoana pagubita sau vatamata prin comiterea faptei?

avocat Claudiu Lascoschi
Amica mea este prietena ,vecina cu cel ce a depus plangerea.si au facut un front comun ca sa spun asa....ma gandeam ca mai poate da cel ce a depus plangerea o declaratia ca a fost o eroare nu stiu cumva sa nu se ajunga departe

Alte discuții în legătură

Nevinovat (acuzat pentru declaratie mincinoasa) adrian marius adrian marius buna seara as vrea sa stiu si eu ce e cel mai bine de facut in cazul in care eu am fost martor la un accidend si am zis tot ce am vazut si zica sa ajuns la ... (vezi toată discuția)
Furt firma -- cu usa deschisa arimed arimed Buna ziua, Am o problema si am incredere ca ma puteti ajuta cu un sfat. La magazinul la care lucrez a fost comis un furt. Problema aparuta este ca usa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua gaby_flo gaby_flo am o intrebare:am fost complice la un furt de telefoane,telefoanele le-am pastrat la prietenul meu in masina si fata care le-a furat ne-a cerut bani si noi am ... (vezi toată discuția)