avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Pot fi tras la raspundere pentru ceea ce scriu ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Pot fi tras la raspundere pentru ceea ce scriu utilizatorii pe forumul administrat de mine?

Buna ziua

Doresc sa imi construiesc un forum dar vreau sa stiu daca pot fi tras eu la raspundere in cazul in care un utilizator "denigreaza" o persoana fizica sau juridica.
Am sa specific in termeni si conditii ca fiecare persoana este raspunzatoare pentru ce declara, dar chiar si asa pot fi dat in judecata?
Pana la urma eu doar pun la dispozitie un spatiu unde sa se comunice...nu sunt eu raspunzator pentru ce vorbeste "gura lumii" sau ca un utilizator minte.

Multumesc anticipat si Sarbatori Fericite!
Ultima modificare: Vineri, 23 Decembrie 2011
tasta_ok, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:43, 27 Decembrie 2011
ar fi bine sa va inspirati chiar din forumul avocatnet cu privire la regulamentul de care trebuie sa ia cunostinta fiecare utilizator si sa-i contactati pe administratori, sa-i intrebati in principal pe ei ce masuri au luat si cum procedeaza... sunt cei mai in masura sa va raspunda
Deci niste termeni si conditii bine pusi la punct ajung?
Administratorii daca doresc poate ne lamuresc aici pentru ca sunt sigur ca mai sunt persoane interesate de subiect.
(3) Furnizorii de servicii sunt obligaţi să întrerupă, temporar sau permanent, transmiterea într-o reţea de comunicaţii sau stocarea informaţiei furnizate de un destinatar al serviciului respectiv, în special prin eliminarea informaţiei sau blocarea accesului la aceasta, accesul la o reţea de comunicaţii sau prestarea oricărui alt serviciu al societăţii informaţionale, dacă aceste măsuri au fost dispuse de o autoritate publică, din oficiu sau la primirea unei plângeri ori sesizări din partea oricărei persoane.


adica eu pot formula o plangere catre orice site si sa cer scoaterea unor informatii de pe acel site ?
tasta_ok a scris:

adica eu pot formula o plangere catre orice site si sa cer scoaterea unor informatii de pe acel site ?


Oricine poate cere orice. Insa doar solicitarilor / reclamatiilor intemeiate li se da curs.

chiar si asa e "ciudata" legea, daca cineva scrie ceva adevarat dar negativ despre o persoana/firma, eu ca administrator trebuie sa sterg acel post pentru ca ii stric imaginea persoanei respective. Am inteles bine?

Alte discuții în legătură

Cum se aplică protecția datelor personale forumurilor din românia? EG_2018 EG_2018 Buna ziua, Mentionez ca ma refer la forumurile bazate doar pe socializare, nu la cele de nisa (evident si acesta este un forum). Prin crearea unei aparente ... (vezi toată discuția)
Limitare editare in timp - 24 de ore Alin Popescu Alin Popescu Incepand de astazi, editarea mesajelor postate in forumul Avocatnet.ro se poate face doar timp de 24 de ore de la momentul postarii mesajului. Atunci cand ... (vezi toată discuția)
Despre regulile forumului Segarcea Segarcea Constat ca una din reguli este ca mentionarea numelor persoanelor fizice in mesajele din Forum este interzisa. Ce se intampla daca aceasta regula este ... (vezi toată discuția)