avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Pot fi tras la raspundere pentru ceea ce scriu ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Pot fi tras la raspundere pentru ceea ce scriu utilizatorii pe forumul administrat de mine?

Buna ziua

Doresc sa imi construiesc un forum dar vreau sa stiu daca pot fi tras eu la raspundere in cazul in care un utilizator "denigreaza" o persoana fizica sau juridica.
Am sa specific in termeni si conditii ca fiecare persoana este raspunzatoare pentru ce declara, dar chiar si asa pot fi dat in judecata?
Pana la urma eu doar pun la dispozitie un spatiu unde sa se comunice...nu sunt eu raspunzator pentru ce vorbeste "gura lumii" sau ca un utilizator minte.

Multumesc anticipat si Sarbatori Fericite!
Ultima modificare: Vineri, 23 Decembrie 2011
tasta_ok, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:43, 27 Decembrie 2011
Spre final incepeti sa ajungeti la adevar. Cel care administreaza un forum publica conditiile de utilizare si regulile de postare. Cei care se conformeaza acestor conditii si reguli, discuta si dialogheaza normal cu ceilalti utilizatori. Cei care incalca regulile pot fi atentionati, mesajele lor pot fi editate, corectate sau eliminate din forum. Utilizatorii care nu inteleg sa se conformeze regulilor forumului pot fi banati (suspendati temporar) sau li se poate sterge contul. Administratorul forumului este ajutat in gestionarea acestor probleme de catre moderatori.
Sunt forumuri pe care se pot seta automat restrictii pentru anumite cuvinte, restrictii sau limitari referitoare la marimea mesajului, a titlului...
Forumurile gratuite au deja regulamentele lor de postare pe site-urile de suport. Trebuie sa le preluati de acolo, sa va conformati acestora si sa mai adaugati, daca vreti si alte reguli.
Sigur ca nu va condamna nimeni daca un "indisciplinat" a postat pe forumul dv o prostie, dar puteti avea probleme daca acea postare ramane acolo, daca nu interveniti sa o eliminati...
Si primele necazuri le puteti avea cu cei care v-au oferit suportul de forum, apoi cu altii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se aplică protecția datelor personale forumurilor din românia? EG_2018 EG_2018 Buna ziua, Mentionez ca ma refer la forumurile bazate doar pe socializare, nu la cele de nisa (evident si acesta este un forum). Prin crearea unei aparente ... (vezi toată discuția)
Limitare editare in timp - 24 de ore Alin Popescu Alin Popescu Incepand de astazi, editarea mesajelor postate in forumul Avocatnet.ro se poate face doar timp de 24 de ore de la momentul postarii mesajului. Atunci cand ... (vezi toată discuția)
Despre regulile forumului Segarcea Segarcea Constat ca una din reguli este ca mentionarea numelor persoanelor fizice in mesajele din Forum este interzisa. Ce se intampla daca aceasta regula este ... (vezi toată discuția)