avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie depasire pe linie continua
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie depasire pe linie continua

Mi-a fost retinut permisul pentru depasire pe linie continua . In PV nu sunt trecute :
- ocupatia si locul de munca
- numarul de inmatriculare al masinii
- locul si imprejurarile in care am facut depasirea ( scrie doar E79 Podari )
In masina am fost cu prietena si am mentionat acest lucru in PV .
Se poate cere anularea PV din lipsa de elemente esentiale ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 17:44, 25 Decembrie 2011
pentru lipsa numarului masinii, da, puteti cere anularea.. aveti sanse. succes!
Analizati continutul PV sub aspectul respectarii prev disp art 16,17,19 din OG nr 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor
Da tot ce ati postat constituie elemente de contestare a PV dar toate ar putea sa cada daca politia are proba filmata care sa raspunda elementelor lipsa de pe PV.
Nu sunt elemente esentiale iar dvs. trebuie sa dovediti ca vi s-a produs o vatamare ce nu poate fi inlaturata decat prin anularea procesului verbal de contraventie.

Potrivit art. 17 din OG nr. 2/2001, sunt patru mentiuni a caror absenta atrage nulitatea absoluta a procesului verbal de contraventie:
1. numele, prenumele, calitatea si semnatura agentului constatator;
2. numele si prenumele contravenientului;
3. fapta savarsita;
4. data savarsirii acesteia, care nu se confunda cu data incheierii procesului verbal de contraventie.

Lipsa mentiunilor prevazute la art. 16 din OG nr. 2/2001 este sanctionata cu nulitatea relativa a procesului verbal de contraventie, asta insemnand ca nulitatea procesului verbal de constatare a contraventiei poate fi invocata doar daca s-a pricinuit partii o vatamare ce nu se poate inlatura decat prin anularea acestui act.

In acest sens s-au pronuntat Sectiile Unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin Decizia nr. XXII/2007, dezlegarea data problemelor de drept judecate fiind obligatorie pentru instantele judecatoresti.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare proces verbal contraventie zahariematei zahariematei Buna ziua! Doresc sa va intreb daca prescurtarea prenumelui intr-un p-v poate atrage nulitatea procesului verbal? Am citit OG nr. 2/2001 art.17 insa nu imi ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a face obiectiuni, neadus la cunostinta de organul constatator al contraventiei ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Un prieten de-al meu a primit o amenda contraventionala de la un nene militial care a venit singur cu masina si i-a aplicat-o. Amenda era pentru ... (vezi toată discuția)
Anularea unui proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor in instanta panzarumitica panzarumitica speta: proces verbal intocmit la 12.06.2015 pentru o fapta savarsita la 09.06.2015(nu este pe circulatie ci pe legea 61/\'91); acesta contine toate elementele ... (vezi toată discuția)