avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... revocarea suspendãrii executãrii pedepsei sub ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

revocarea suspendãrii executãrii pedepsei sub supraveghere (art.447 C.p.p. ºi art.86 ind 4 C.p.)

Buna seara ma confrunt cu o situatie destul de delicata am fost victima unui accident rutier eu ma angajam in traversarea strazii pe trecerea de pietoni si un individ m-a lovit in plin neposedand nici macar permis de conducere. A fost trimis in judecata pt conducere fara permis si vatamare corporala.Eu m-am constituit parte civila cu o suma modica si de bun simt acest lucru mi-a fost apreciat si de catre dnul judecator.A fost condamnat in baza OUG 195/2002 la 1 an inchisoare si la inca 2 pentru vatamare corporala urma sa o execute pe cea mai grea cea de 2 ani + termen de incercare 4 ani acum incep problemele mi-a fost admisa suma ceruta daune morale insa individul se sustrage cu desavarsire de a achita aceasta suma fapt pt care am facut o plangere pt revocarea suspendarii pedepsei,afland acest lucru a inceput sa ma persecute cu telefoanele sa ma ameninte,m-am adresat la procuror spunandui acest lucru insa nu am fost luat in seama el fiind o persoana mai de bani gata in oras si se stie lucru acesta insa in fata judecatorilor se da sarac lipit pamantului desi el este stabilit in ITALIA si am motivat acest lucru pt ca in ITALIA conditile de viata sunt mult mai scumpe decat in RO si nu poti trai cu apa din cer acolo.Am cerut sa se faca si o ancheta sociala in ITALIA pt ca de la data punerii in aplicare a condamnarii mai precis 26.01.2011 inculpatul nu a facut nici un demers din putinul lui.In 10 luni daca imi punea la dispozitie salariul minim pe economie in Ro se achita de creanta.Mi-a fost respinsa cererea am facut recurs si astept primul teremen.Dar s-a intamplat o faza demna de scris un roman intr-o seara ma plimbam pe strada opreste o masina langa mine el era la volan si imi flutura un permis italian si imi spune ca el este smecher.Stiind ca a fost condamnat in baza OUG 195/2002 am crezut ca este o gluma si ca este permisul altcuiva am sunat la politie acestia plictisiti l-au oprit in trafic zicand ca totul este ok si sa fac bine sa nu mai sun la ei ca imi dau si o amenda eu am incercat sa le justific cu hotararile m-au expediat repede zicand ca sunt copil si nu am nici o treaba.A doua zi m-am dus la procurorul de caz i-am relatat cele intamplate ca inculpatul m-a acostat pe strada mi-a zis ca e smecher si ca nu am ce face ba mai mult de atat am uitat sa mentionez mi-a spus ca imi rupe picioarele daca ma comentez plictisita se facea ca nu intelege pana la urma mi-a admis sa depun o plangere.Lucrul acesta a fost relatat si intr-un ziar.Pot depune acum la instanta de recurs ziarul ca proba si mai ales faptele intamplate ma pot ajuta sa revoc suspendarea pedepsei? Acest individ duce o viata roz si ma umileste chiar si in fata politistilor.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:27, 26 Decembrie 2011
Daca nu isi indeplineste cu rea-credinta obligatiile civile se poate revoca suspendarea.
Sunt chestiuni de fapt care trebuie dovedite.
Din punct de vedere al platii daunelor la care a fost obligat inculpatul , aveti posibilitatea , odata cu ramanerea definitiva a sentintei de condamnare , sa procedati la executarea silita a acestora prin intermediul unui executor judecatoresc.
In privinta amenintarii dvs de catre inculpat , aveti posibilitatea ca in doua luni de la producerea amenintarilor sa sesizati politia/ parchetul cu plangere penala pentru infractiunea de amenintare.
Cu privire la orice atitudine contrarie deontologiei profesionale a politistilor , formulati sesizari care IGPR si catre prim-procurorul parchetului competent teritorial si material.
Formulati sesizare catre politia italiana , la care atasati copie legalizata de pe sentinta de condamnare , prin care s-a dispus anularea permisului de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa stiu dupa cat timp pot sa obtin permisul de conducere? girleanu girleanu Tip solutie: Soluţionare penal Solutia pe scurt: În temeiul art. 86 al. 1 din O.U.G. nr.195/2002 republicată, cu aplic. art. 3201 C.p.p., condamnă ... (vezi toată discuția)
Permis conducere in italia valabil in ro? ZburleaFlorin ZburleaFlorin Buna seara. In 2008 am fost acidentat de catre un individ pe trecerea de pietoni care nu poseda permis de conducere.In ianuarie 2011 a ramas definitiva ... (vezi toată discuția)
Am permisul suspendat sau , nu ? asealex asealex Solutia pe scurt: In baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, condamnă inculpatul r.m la o pedeapsă de 1 an ... (vezi toată discuția)