avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum se calculeaza anul de inchisoare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum se calculeaza anul de inchisoare

buna seara si craciun fericit tuturor care intra pe acest forum.Va scriu de foarte mult timp despre problema mea deja se apropie 3 ani si nu am mai putut face nimic sa imi pot ajuta nepotul care e in puscarie de aproape 3 ani pentru mine si familia mea sarbatorile nu mai au acelas farmec pentru ca e un membru inchis si speram doar atat pentru ca altceva nu mai avem puterea sa facem.Am pus aceasta intrebare pentru ca nu ma pot lamuri in legatura cu calcularea anului de puscarie .Nepotul meu e condamnat la 7,jumate din care a facut aproape 3 ani .A fost inchis la giurgiu regim inchis acum e pe regim semideschis la jilava .in tot timpul acesta a iesit la munca .Credeti ca are sanse sa se elibereze mai devreme si sa nu execute pedeapsa cap coada .Ce se intimpla cu noul cod penal intra sau nu la anul si daca e xista o lege favorabila in cazul nepotului meu . va multumesc.:(
Cel mai recent răspuns: melinaR , utilizator 05:57, 18 Septembrie 2012
Toate cele pe care le-ati relatat sunt in favoarea condamnatului si vor fi luate in seama la propunerea pentru liberarea conditionata.
Este necesar sa il sustineti moral si material pentru o detentie mai usoara.
PENTRU CE A FOST INCHIS?SARBATORI FERICITE SI RABDARE ,SANATATE
pentru o zgarietuta de cater si incadrarea a fost de tentativa de omor calificat victima nu a stat in spital decat 2 zile si cercificatul de la IML scrie ca nu ia fost viata pusa in pericol .Justitia noastra e jalnica daca pentru in centimetru intepatura dai 7,jumata si pentru un omor deosebit de grav 8 ,jumate e ceva. eu nu sant adepta violentei dar in cazul meu era mai bine sa ajunga intr-un carucior cu rotile precum a declarat victima ca a vindut masina propietate personala sa-s cumpere carucior cu rotile pentru o intepatura de un cm ma gandesc acel judecator a avut cel putin timp sa vada cele scrise in dosar dar nu cred pentru ca la noi cei cu bani stau afara si cei amarati infunda puscariile.multumesc pentru urari si va doresc si eu un an nou fericit .
Din nefericire , sentinta de condamnare , fiind definitiva este greu de discutat.
Incercati sa discutati cu un avocat daca mai exista posibilitatea legala a exercitarii cailor extraordinare de atac.
Daca nu , aveti rabdare si ajutati-l sa suporte mai usor detentia.
caile de atac l-am parcurs dar am avut ghinionul sa avem acelas procuror pe revizuire cel din prima instanta un avocat costa foarte mult si cum la noi justitia e cum e nu se mai poate face nimic poate in noul cod sa fie ceva care sa-l ajute incercam sa-l ajutam cum putemdar efoarte greu pentru toti in special pentru elcarapierdut deja 3 ani din viata copilulu linga el multumesc isi bucuria de a fi

Alte discuții în legătură

Speranta si justitia melinaR melinaR Am pus acest titlu pentru ca numai atat mai am justitia din tara noastra e ... se stie sa pun intrebarile daca se poate face ceva in ajutorul meu intrebarea ... (vezi toată discuția)
Termenul cel mai apropiat pentru iesire din inchisoare MorosanuMadalina MorosanuMadalina Dupa ce perioada un detinut poate iesi mai repede din inchisoare, avand pedeapsa de 4 ani cu executare pentru aderarea sau sprijinirea unui grup infractional ... (vezi toată discuția)
Lege favorabila in noul cod penal melinaR melinaR buna seara am si eu citeva intrebarii nepotul meu e inchis in baza art 173-174 cpp a re de facut o pedeapsa de 7 ani jumatate din care a facut 4ani jumatate ... (vezi toată discuția)