avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Repartizarea inegala a timpului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Repartizarea inegala a timpului de munca

Buna ziua.
Angajatul incadrat cu contract individual de munca,cu norma intreaga de salarizare,cu o repartizare inegala a timpului de munca ,cu respectarea duratei normale de 40 de ore pe saptamana(conform art. 110(2) din C.M.) are dreptul la dublul salariului cuvenit pentru ziua de sambata? ,,Sambata,,care ar fi o zi de repaus in cazul repartizarii uniforme a timpului de munca,iar in cazul angajatului a devenit zi lucratoare deoarece altfel nu se conforma duratei normale a timpului de munca de 40 de ore pe saptamana.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:14, 15 Octombrie 2008
1. In ajutorul dvs. va mai dau un extras din Codul muncii:

Art. 113. - (1) Modul concret de stabilire a programului de lucru inegal în cadrul săptămânii de lucru de 40 de ore, precum şi în cadrul săptămânii de lucru comprimate va fi negociat prin contractul colectiv de muncă la nivelul angajatorului sau, în absenţa acestuia, va fi prevăzut în regulamentul intern.
(2) Programul de lucru inegal poate funcţiona numai dacă este specificat expres în contractul individual de muncă.

2. Daca sunt respectate zilele libere cuvenite, daca in CCM si in RI nu este prevazut altfel, zilele lucrate sambata se platesc normal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor la salariu pentru program inegal de lucru? leonora leonora Buna seara.Ma puteti ajuta cu un articol din Codul Muncii in care se specifica acordarea unui spor la salariu pentru programul inegal de lucru,(in caz ca ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare, in weekend SiminaDiana SiminaDiana Buna ziua, Intrebarea mea ar fi urmatoarea: In conditiile in care sunt obligata sa lucrez sambata si duminica (fara zile libere in timpul saptamanii), ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare - munca in ture Ada30teo Ada30teo Daca am salariati care lucreaza in ture 1 saptamana 6 h/zi de luni pana vineri si Sambata+Duminica 10h/zi, iar in saptamana urmatoare lucreaza doar de luni ... (vezi toată discuția)