avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general impozit dividende
Discuție deschisă în Contabilitate în general

impozit dividende

Prin hotararea AGA, in luna aprilie anul curent se repartizeaza la dividende profitul nerepartizat din contul 117. O parte s-au ridicat in septembrie cu plata impozitului aferent partii ridicate.
Daca diferenta ramasa dividende se ridica, efectiv,in luna decembrie, cand se considera obligatorie plata impozitului pe dividende aferent,pana la 31 decembrie sau pana la 25 ianuarie avand in vedere ca se va declarain D.100 luna decembrie ?
Cel mai recent răspuns: camicami , utilizator 17:33, 26 Decembrie 2011
In primul rand achitati impozitul pe dividende.Dupa aceea puteti ridica dividendele.
Il declarati in declaratia 100 pentru luna decemrie pe care aveti termen de depunere 25 ianuarie 2012 si plata o faceti pana la 25 ianuarie 2012.
Plătitorii de venituri din dividende au obligaţia depunerii formularului 205 „Declaraţie informativă privind impozitul reţinut pe veniturile cu regim de reţinere la sursă, pe beneficiari de venit”, până la 30 iunie anul următor realizării venitului.
Ultima modificare: Luni, 26 Decembrie 2011
george-neagu, moderator
Imi cer scuze,colegul george_neagu v-a raspuns corect ,eu am gresit.

(3) Impozitul pe dividende se declară şi se plăteşte la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care se distribuie/plăteşte dividendul. În cazul în care dividendele distribuite nu au fost plătite până la sfârşitul anului în care s-au aprobat situaţiile financiare anuale, impozitul pe dividende aferent se plăteşte până la data de 25 ianuarie a anului următor.

Incepand cu 1 ianuarie 2012, s-a reglementat un singur termen de depunere pentru Declaratia 205. Astfel, platitorii de venituri cu regim de retinere la sursa a impozitului au obligatia sa completeze si sa depuna o declaratie privind calcularea si retinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit la organul fiscal competent pana in ultima zi a lunii februarie inclusiv a anului curent pentru anul expirat.
Ultima modificare: Luni, 26 Decembrie 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Va multunesc voua pentru raspunsuri si va urez LA MULTI ANI !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit dividende claudiaraduica claudiaraduica #-o Nu ma ajuta nimeniiiiiiiiiii??????????? Va roggggggggggggggggggggggg :-/ (vezi toată discuția)
Modificari termene pentru depunerea declaratiei privind impozitul pe profit si a declaratiei 205, in anul 2012  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu Incepand cu anul fiscal 2012, se modifica mai multe termene de depunere a declaratiilor, un astfel de caz fiind reprezentata si de modificarea [b]termenului de ... (vezi toată discuția)
Dividende piciul piciul Buna seara, Am profit nerepartizat atat in 2009 cat si in 2010 pe care m-am hotarat sa-l repartizez pe dividende acum in decembrie 2011. Va rog din suflet ... (vezi toată discuția)