avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... OBLIGATIA ANGAJATORULUI DE A ELIBERA ADEVERINTA DE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

OBLIGATIA ANGAJATORULUI DE A ELIBERA ADEVERINTA DE VENIT PTR. ANGAJAT

- EXISTA SITUATII IN CARE ANGAJATORUL NU ESTE OBLIGAT SA ELIBEREZE ADEVERINTA DE VENIT IN VEDEREA OBSTINERII UNUI CREDIT BANCAR UNUI ANGAJAT I ?
- IN CE ACT NORMATIV APARE FORMULATA CLAR OBLIGATIA ANGAJATORULUI DE A ELIBERA ADEVERINTA DE VENIT SALARIATULUI ?

VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:44, 5 Martie 2015
In cele din urma am primit actele, aveam de gand sa le fac o reclamatie, pentru ca, pentru ce imi trebuia, tatalui meu i s-au eliberat in 2 ore, iar la mine a durat 3 saptamani. Multumesc domnule Tudor pentru raspunsul oferit!
Sunt in CIC 1 pana la data de 26.11.2011. Intre timp s-a nascut al doilea copil (data de 12.04.2011). Cei de la Protectia copilului imi cere eliberarea unei adeverinte cu veniturile obtinute anterior 12 luni nasterii primului copil. Cei de la HR ma tot amana desi am facut cerere scrisa. Ce pot face pentru a-mi continua cele 4 luni din cic ramase ? (vreau sa stau doar 1 an). Daca nu depun cerere la protetia coilului pana pe 26 si o depun ulterior risc ceva? In mod normal nu era necesar doar certificatul de nastere pt al doilea copil?
juvesoft a scris:

Sunt in CIC 1 pana la data de 26.11.2011. Intre timp s-a nascut al doilea copil (data de 12.04.2011). Cei de la Protectia copilului imi cere eliberarea unei adeverinte cu veniturile obtinute anterior 12 luni nasterii primului copil. Cei de la HR ma tot amana desi am facut cerere scrisa. Ce pot face pentru a-mi continua cele 4 luni din cic ramase ? (vreau sa stau doar 1 an). Daca nu depun cerere la protetia coilului pana pe 26 si o depun ulterior risc ceva? In mod normal nu era necesar doar certificatul de nastere pt al doilea copil?

Depuneti o cerere la angajator pentru prelungirea suspendarii c.i.m. pana la data de 12.04.2012 , apoi vi se va emite decizia de suspendare pana la 12.04.2012...

Mergeti la angajator si solicitati eliberarea adeverintei respective ....
Buna ziua,

sotul meu a solicitat eliberarea unei adeverinte de venit si a fisei fiscale pe anul trecut de la locul de munca in urma cu o luna dar a fost amanat si dus cu vorba si acum i s-a spus clar ca ei nu elibereaza astfel de adeverinte deoarece au mai avut un salariat caruia i-au dat adeverinta si apoi acela a demisionat si banca s-a "intors impotriva firmei". De asemenea i-au mai spus ca de anul trecut se stipuleaza in codul de procedura fiscala ca angajatorul are dreptul sa refuze eliberarea adeverintei de venit pentru banci/credite?!?
Este adevarat?
Multumesc.
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

Alte discuții în legătură

Model cerere chemare in judecata angajator maria dinca maria dinca Buna seara. As dori sa aflu un model de chemare in judecata a angajatorului pentru refuzul de a elibera actele de incetare a CM(decizia,nota de lichidare si ... (vezi toată discuția)
Eliberari adeverinte pdmg pdmg In cat timp este obligat angajatorul sa elibereze o adeverinta in care sa ateste cate zile de concediu am avut in ultimele 12 luni? (vezi toată discuția)
Adeverinta alilau alilau buna ziua, de la vechiul loc de munca am nevoie de o adeverinta prentru perioada lucrata la ei( pentru ceccar). In cat timp sunt obligati sa-mi elibereze ... (vezi toată discuția)