avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sesizare Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sesizare Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate

Ptr ca angajatorul refuza sa imi plateasca concediile prenatal si postnatal as vrea sa fac o sesizare la Casa Judeteana de Asigurari.Ce acte trebuie sa pregatesc in acest sens?Pot face sesizare la Casa Judeteana de Asigurari unde domiciliez sau la cea din judetul unde am lucrat/??Cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: atalinna , utilizator 09:37, 2 Februarie 2012
Atunci care este rostul sa fac acea sesizare,doar ca un fel de razbunare?

Societatea este in insolventa in acest moment...care este ordinea in care sa fac platile in acest caz:,contributii catre asigurari sociale,bugetul statului,drepturile salariale, creditori??Precizez ca pana in acest moment nu mi sau platit concediile pre/psotnatale din luna sept.
Nu ati precizat acest aspect in primul comentariu...Daca angajatorul este declarat in insolventa si activitatea a incetat,iar dvs. ati intrat in c. de maternal inainte de declararea insolventei,si cm nu v-au fost platite,se aplica prevederile .ART. 32,OUG 158/2005,

(1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sauactivitatea acestuia încetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare,reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate

Adresati-va Casei de Sanatate,aceasta va verifica si daca va incadrati,cu siguranta cm va va fi platit de aceasta institutie,indemnizatiile de cm neachitate nu fac obiectul platilor care se suporta din Fd. de garantare a creantelor salariale.
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2012
ContSters136493, utilizator
Sunt usor incurcata caci am intrat in concediu maternal dupa ce firma a intrat in insolventa.In acest caz firma este raspunzatoare sa imi achite concediul maternal sau tot la Casa de Asigurari Jud.sa ma adresez?Firma mai functioneaza si la momentul actual(pe toate facturile emise de firma catre clienti apare firma X in INSOLVENTA).
Cel mai indicat in acest caz este sa va adresati cat mai repede posibil Casei de Sanatate,dar aveti grija nu omiteti sa precizati despre situatia de insolventa in care se afla firma.Ei au toate competentele sa verifice exact si daca va fi cazul vor prelua plata indemnizatiei.
Imi cer scuze ca nu am fost foarte exacta:eu am predat concediul de maternitate in timpul cat firma era in insolventa.Firma desfasoara activitate si in continuare.In acest caz ce obligatii are fata de mine?

Deci ma adresez Casei de Sanatate...Exista vreo lege care prevede situatia mai sus mentionata de mine?Ma refer la concediu maternal luat in timpul cat firma era in insolventa?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Concediul medical pre si post natal virat de casa de sanatate, dar neplatit salariatului de catre lichidator PopaN PopaN Buna seara, Am si eu o problema cu un Lichidator care refuza sa-mi plateasca banii din CM pre si post natal, desi acestia au fost virati de catre Casa de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical catalina45 catalina45 buna ziua...lucrez ca miner la una din minele din localitatea Lupeni...am fost in concediu medical si intreprinderea mi a platit doar jumatate din ... (vezi toată discuția)
Plata concediilor medicale 4591 4591 Cine imi plateste concediile medicale -cod 14? Sunt in cm din august 2018 si pana in 31.01.2019 cu dreptul la prelungire până la un an si 6 luni. Firma este ... (vezi toată discuția)