avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva la import
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva la import

buna seara.
as vrea anul care vine sa deschid o firma care va aduce produse din afara UE, mai exact din SUA si Taiwan.
nu prea ma pricep in domeniul economic dar as vrea sa stiu cateva lucruri generale daca se poate. produsele in mare parte vor face parte din gama IT.
1- in SUA exista sau nu tva sau o taxa similara care se poate deduce dupa import
2- in Taiwan stiu sigur ca exista tva(vat) cum se procedeaza pentru a scapa de ea din pretul produsului cand firma de la care voi cumpara va factura si vat? demersurile se fac la noi in tara sau in tara de unde e furnizorul?
exista taxe vamale pentru produsele it? am citit undeva ca SUA, Japonia, Taiwan si alte tari au cerut anularea acestor taxe vamale la electronice.
va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 07:32, 29 Decembrie 2011
nu conteaza daca tara furnizorului aplica sau nu TVA. veti primi o factura fara TVA si firma dvs. va plati TVA autoritatilor vamale odata cu depunerea declaratiei vamale de import (DVI), pentru care va avea drept de deducere daca e platititoare de TVA in romania.

mai multe detalii despre taxele vamale gasiti aici:
[ link extern ]




Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2011
xerxes, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacturare tva si taxe vamale ? ContSters56278 ContSters56278 sunt comisionar vamal SRL ptr o firma din UE care importa bunuri din stat tert UE, noi platim taxele de import si tva ul ....firma din Ue ne solicita factura ... (vezi toată discuția)
Lamuriri tva Marius20100 Marius20100 Buna ziua, Voi deschid un magazin online, costituit ca si SRL. Achizitionez marfa de la furnizori din U.E. si SUA si o vand in Romania persoanelor fizice. ... (vezi toată discuția)
Import cu factura din ue stematud stematud Achizitionam materiale de la un furnizor din UE, cu cod valid de TVA intracomunitar, la el in tara. Materialele vin dintr-o tara non UE, noi ne ocupam de ... (vezi toată discuția)