avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot pierde indemnizatia pentru cresterea copilului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot pierde indemnizatia pentru cresterea copilului daca inchei un contract de colaborare?

Buna ziua, sunt in concediu de crestere a copilului pe perioada de 2 ani, cu indemnizatia minima de 600 de lei. daca as incepe sa lucrez cu contract de colaborare in domeniul asigurarilor, acumuland astfel venituri suplimentare, as pierde aceasta indemnizatie? Mentionez ca aceste venituri nu ar fi constante in fiecare luna
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:20, 29 Decembrie 2011
In acest caz, plata indemnizatiei se suspenda , potrivit art.16 alin.2 lit.i din OUG nr.111/2010 .... insa atentie, plata acesteia se suspenda numai daca copilul nu a implinit varsta de un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap ... textul de lege nu face nicio referire daca copilul are varsta cuprinsa intre 1-2 ani , iar tatal sau mama se afla in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E o greseala sa vrei sa muncesti? marrius_danny marrius_danny sotia a nascut si neavand servici inainte de nastere am decis sa imi iau eu concediu de crestere a copilului.am stat 3 luni acasa dar am vazut k ne descurcam ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil zuzy zuzy Bina ziua, Va rog, as dori sa stiu urgent daca exista o metoda de a lucra daca sunt in concediu de crestere copil fara sa pierd indemnizatia. Colaborare sau ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil diana16_ela diana16_ela Am si eu o nelamurire...eu acum sunt in concediu de crestere a copilului...am optat pt 2 ani...dar m-am gandit daca pot sa ma intorc la lucru cu program de 4 ... (vezi toată discuția)