avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Vreau sa confectionez si sa vand lumanari - de unde ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Vreau sa confectionez si sa vand lumanari - de unde incep cu actele?

Buna,

As vrea sa incep sa confectionez si sa vand lumanari. Din punct de vedere al materialelor si al tehnicii sunt informata. De unde incep insa cu actele:
1. Ce forma juridica presupune cele mai mici cheltuieli, umblatura, acte?
2. Cat costa infiintarea acestei forme juridice?
3. Ce obligatii am in cursul unui an?

Am mai avut PFA acum 2 ani si am inchis cand am vazut ca trebuie sa platesc bani la sanatate si pensii, desi eram asigurata si in baza contractului de munca cu angajatorul full time oricum. Mi s-a parut risipa de timp si bani. Am mai dat si o caruta de bani la Registrul comertului pentru infiintare, desfiintare, la ORDA pentru niste acte si holograme pe care nu le-am primit pana azi. Sunt satula.

Ce ma sfatuiti acum? Ce s-a mai schimbat? Cum e cel mai simplu si cel mai ieftin?

Multumesc mult,
Georgiana
Cel mai recent răspuns: andegelia , utilizator 08:56, 21 Martie 2012
In cazul in care aleg PFA - contributiile de 5.5 si 31% sunt lunare sau anuale?
Adica platesc pe an aprox.200 RON la pensii sau 200 RON x 12 luni, adica peste 2000 RON?

In cazul al doilea cred ca prefer sa vand la negru decat sa dau atatia bani aiurea :(
Trebuie sa vand o gramada de lumanari sa dau 2000 RON + sanatate+ impozit :( Nu mai raman cu nimic.
Contributiile sunt lunare.
Trist :( La cat costa materialele, deschiderea unei forme juridice si contributiile la stat nu cred ca reusesc sa le acopar pe toate si sa mai si raman cu ceva.

Mai aveti vreun sfat care m-ar mai putea ajuta in vreun fel? Sunt dezamagita si nu inteleg cum de-si mai pierde cineva timpul si banii in tara aceasta sa deschida firme.

Stiti cum se poate deschide o firma in alta tara?

Mai sunt producatori care pot vinde cu niste autorizatii de la Primarie. Stiti ceva despre ele? Se aplica doar la producatorii agricoli?
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2011
georgianaflorina, utilizator
georgianaflorina a scris:

Stiti cum se poate deschide o firma in alta tara?

Mai sunt producatori care pot vinde cu niste autorizatii de la Primarie. Stiti ceva despre ele? Se aplica doar la producatorii agricoli?

Varianta: infiintarea unui offshore, despre care personal nu stiu prea multe, pare sa fie o optiune pentru multi dintre cei care sunt satui de fiscalitatea covarsitoare. Cateva detalii despre o astfel de societate:
[ link extern ]
[ link extern ]

Autorizatiile eliberate de primarii sunt doar pentru producatori agricoli, vanzare in piete si activitatile desfasurate in servicii de alimentatie publica.
[ link extern ]
L.C.

Buna ziua.

Am citit acum postarile tale si fiind in aceeasi situatie ma intereseaza daca ai reusit sa deschizi firma in final.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa / ii / if sau srl (platitor de tva) alexpopescu70 alexpopescu70 Buna ziua, Vreau sa infiintez un PFA / II / IF sau SRL ce va desfasura activitatea de comert mobilier copii catre persoane juridice (platitoare de ... (vezi toată discuția)
Contribuþii sociale ºi impozit în cazul traducãtorilor autorizaþi csllngy csllngy Buna ziua Am autorizatia de traducator. Am inteles ca trebuie inregistrata la finante. Impozitul se plateste in regim real. Ce se intampla cu contributiile ... (vezi toată discuția)
Echipa foto-video fotografeveniment fotografeveniment De cateva luni fac fotografie de eveniment (nunta, botez, majorat) si sunt insotit de un coleg cameraman. Ne gandim sa intram in legalitate , insa deocamdata ... (vezi toată discuția)