avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Utilizarea de cãtre alþii a Marcii clasa 35 pentru ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Utilizarea de cãtre alþii a Marcii clasa 35 pentru publicitate. Este corect?

Este posibil ca titularul unei marci la clasele 35,42 sa faca publicitate unei firme de transport marfuri cu denumire asemanatoare marcii in baza vreunei legi romanesti in vigoare? Ca detinator al marcii la clasa 12,35,39 cum pot sa determin legal firmele care fac publicitate pentru o firma concurenta de transporturi cu denumire asemanatoare marcii mele, care se foloseste de o marca la clasa 35 in baza unui contract de cedare spre folosinta a marcii fara a inregistra contractul la OSIM?
( Ex: X-lescu are marca "get" la clasa 35,42. Firma de trensporturi "geot" foloseste marca lui X-lescu pentru a-si face publicitate in tramsporturi pe internet si pe masini cu marca "get" in baza unui contract de cedare spre folosinta a marcii fara a inregistra contractul la OSIM. Semneaza contracte de promovare cu div. firme, partenere yho.. si goo.... . Eu de sunt firma de transport care detin marca "get" la clasa 12,35,39 si sunt cel care nu pot sa determin firmele respective de publicitate sa stearga reclama)
Cel mai recent răspuns: Mioara Radulescu , Consultant proprietate industriala 18:18, 30 Decembrie 2011
Stimate Domn, din cele relatate de Dvs nu se intelege exact care este situatia marcilor, respectiv daca ambele sunt inregistrate si care este ordinea lor ca data de inregistrare. Totusi cateva precizari pot sa va fac. O marca inregistrata in clasa 35 poate fi folosita de titularul sau sau de catre o persoana licentiata pentru urmatoarele servicii ACORDATE TERTILOR: publicitate si gestiunea afacerilor comerciale; administratie comerciala; lucrari de birou.Repet pentru exemplul dat: X-lescu avand marca "get" la clasa 35,42, poate posta spoturi publicitare pe un web (proprietate a lui X-lescu sau a licentiatului), pentru firme care ii solicita acest serviciu. Daca ambele marci GET si GEOT sunt marci valabil inregistrate in Romania, inseamna ca Dvs nu v-ati opus la inregistrarea marcii GET si folosirea marcilor de catre titularii lor este corecta legal. Daca considerati ca GET este similara cu GEOT( mie nu mi se par similare deoarece pronuntia mai lunga a marcii GEOT face sa existe diferente!) puteti sa cereti anularea marcii GET la Tribunalul Bucuresti. In conditiile de fata nu cred ca puteti sa obligati pe x-lescu sa nu posteze pe site-ul sau spoturi publicitare pentru alte firme, chiar concurente cu firma Dvs.
In ce priveste precizarea privind contractul de licenta incheiat de titularul marcii GET, trebuie sa stiti ca este la latitudinea acestui titular sa inregistreze sau nu contractul la OSIM. Inregistrarea contractului la OSIM se face numai pentru motivul ca tertele persoane sa cunoasca ca exista o alta persoana decat titularul care este indreptatita la folosirea marcii. Altfel, contractul intre parti este valabil de la data incheierii lui si sub conditiile inscrise in contract.Daca veti solicita titularului sau persoanei care foloseste in prezent marca GET sa va faca dovada dreptului de folosire a marcii prin licentiere, normal ar fi sa vi-o prezinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare marca (identica), clase diferite luciannitu luciannitu Buna seara, Detin o marca nationala, la clasele 12,35 ( marca verbala) si 39 NISA ( marca combinata). Firma are ca obiect de activitate transporturi, adica ... (vezi toată discuția)
Protecþie marcã luciannitu luciannitu Daca am notificat o societete detinatoare a unui site de publicitate ca: 1. Au dat cu buna stiinta user-ul si pass-ul de la contul care il aveam pe siteul ... (vezi toată discuția)
Folosire marca fara acord Lipi Lipi Cum se procedeaza cu cei care folosesc fara acordul meu marca pe care o am inregistrata la OSIM? Ii chem in judecata ca sa-i oblig sa nu mai foloseasca ... (vezi toată discuția)