avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Protecþie marcã
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Protecþie marcã

Daca am notificat o societete detinatoare a unui site de publicitate ca:
1. Au dat cu buna stiinta user-ul si pass-ul de la contul care il aveam pe siteul lor firmei care se foloseste de marca noastra" trans" in domeniul transporturilor CLASA 39.
2. Cu aceeasi firma care ne foloseste marca, tot firma de transporturi, au incheiat un contract de publicitate in baza unui certificat de marca la CLASA 35, emis de catre OSIM unei persoane fizice.( aceeasi marca ca la noi " trans" dar la clasa 35).

Intrebarea este : pot deschide acctiune de urmarire impotriva firmei de publicitate care ajuta la savarsirea infractiunii, art.323 C.P.?

Daca nu , care ar fi pasii de urmat pentru a scoate de pe siteul lor a contului si a materialelor publicitare ale firmei concurente cu marca noastra?

Uitam sa mentionez ca impotriva firmei concurente sunt deschise dosare de urmarire penala pentru folosirea fara acordul nostru al marcii si concurenta neloiala.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 21:54, 16 Octombrie 2012
In primul rand daca aveti clase diferite la inregistrarea marcii la OSIM, persoana respectiva nu comite nici o infractiune...
In al doilea rand, firma de publicitate nu are nici o indatorire sa verifice marcile inregistrate la OSIM in activitatea ei, ci doar firma care apeleaza la servicii firmei de publicitate.
Dar asa cum spuneam sunt clase diferite si ca atare , din punctul meu de vedere nu aveti dreptate!
Si oricum discutia este mult mai complexa decat cele cateva randuri care se pot scrie aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca clasa 42 din 2009 interzice folosirea unui nume domeniu de internet luciannitu luciannitu Buna ziua, Ma aflu un fata unei situatii pe care nu o mai inteleg. Avem nume si domeniul de internet \\"www.gxxx.ro\\" din 1996, folosit in transporturi din ... (vezi toată discuția)
Utilizarea de cãtre alþii a marcii clasa 35 pentru publicitate. este corect? luciannitu luciannitu Este posibil ca titularul unei marci la clasele 35,42 sa faca publicitate unei firme de transport marfuri cu denumire asemanatoare marcii in baza vreunei legi ... (vezi toată discuția)
Anulare marca (identica), clase diferite luciannitu luciannitu Buna seara, Detin o marca nationala, la clasele 12,35 ( marca verbala) si 39 NISA ( marca combinata). Firma are ca obiect de activitate transporturi, adica ... (vezi toată discuția)