Daca dupa un proces mi s-a spus ceea ce relatat mai jos, mai am vreo sansa sa scap de aceasta, gen prescriere dupa o anumita perioada de timp, sau o sa ma urmareasca executorul pana cand gaseste ceva pe numele meu. Nu am absolut nimic pe numele meu, sunt doar salariat.
16/09/2010 Admite cererea. Încuviinţează executarea silită a titlului executoriu constând din contractelor de credit nr.2188505 din 30.06.2006 şi nr. 2740540/29/03/2007 încheiat între creditoarea BXX-GXXX SXXX GXXX SA cu debitorul DXXXX CXXXX. Irevocabilă. Încheiere
OK! E inceput de an, va dau un sfat gratis. Cititi cu atentie art. 390 alin 1 cod pr civ. Daca nu va prindeti din prima, recititi-l , pana intelegeti.
Asadar poprirea nu se perima, cel mult se poate prescrie dreptul de a executa silit, prin trecerea unui termen de 3 ani de la ultimul act de executare efectuat in cauza de executare silita prin poprire. :):D
Acolo e alta situatie. Avem un termen de decadere, de 3 luni, nu e necesar sa treaca 6 luni. Dar nu se perima poprirea, doar ca executorul si creditorul sunt decazuti din dreptul de a cere vaidarea. In acest caz se poate face o noua adresa de poprire, de la care va curge un nou termen de 3 luni, ptr validare. In niciun caz insa nu se perima executarea silita. :)
Tote cele bune!
Nu. legea zice ca nu se perima executarea silita prin poprire. Dar, ptr a avea executare silita prin poprire e musai sa avem cel putin o adresa de poprire.
E totusi ciudat. nu stiu ce solutie as da, daca as fi judecator, dar totusi - n-as admite exceptia perimarii ptr o poprire, chiar si daca nu s-a trimis adresa timp de 6 luni de la incuviintare. Nu s-ar putea face insa executare mobiliara si imobiliara in temeiul unei astfel de incuviintari emisa cu 6 luni inainte si ptr care nu s-a facut niciun act de executare pana atunci.
Executare silita
EastAndrei
Daca am primit instiintare de la BIROU EXECUTORESC prin care am fost instiintat ca am fost executat silit ptr suma de 42.000 lei in cat timp se prescrie ? Adik ... (vezi toată discuția)