sunt secretara la primarie, am primit de la judecatorie o adresa prin care mi se solicita sa declar o vacanta succesorala.am inteles ca trebuie sa ma adresez notarului, succesiunea este vacanta dar necunoscand procedura, aceste cazuri fiind foarte rare, nu stiu (si nici notarul) cum trebuie sa procedam pentru emiterea certificatului de vacanta succesorala,
MA POATE AJUTA CINEVA?
Pentru deschiderea unei succesiuni se completeaza o cerere in care vor fi mentionate urmatoarele: datele de stare civila ale defunctului, numele, prenumele si domiciliul mostenitorilor prezumtivi, bunurile defunctului, cu mentionarea valorii acestora, precum si a pasivului succesoral. Cererea va fi insotita de certificatul de deces care face dovada decesului si a ultimului domiciliu.
Daca cererea se introduce de secretarul consiliului local, se va mentiona si valoarea de impozitare a bunurilor ce compun masa succesorala.
Acte necesare la dezbaterea succesiunii in cadrul procedurii notariale :
1. Cererea
2. Actele de stare civila: certificatul de deces al autorului
3. Actele de proprietate asupra bunurilor mobile si imobile ale defunctului si adeverinta (certificat) de rol, fiscal sau agricol eliberata de Primarie (administratia financiara) referitoare la bunurile imobile ale defunctului.
4. Martor(i), în completarea probelor privind existenta mostenitorilor si a bunurilor succesorale.
5. Testament (autentic sau olograf), daca defunctul a lasat.
De asemenea, se solicita Camerei Notarilor Publici un certificat din care sa reiasa daca mostenirea a fost sau nu dezbatuta.
Succesiune
costels
deschiderea succesiunii se poate face la orice notar?
se poate deschide succesiune in Bucuresti pt . ca proprietatea e in alt judet? (vezi toată discuția)