avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs la inalta curte de casatie si justitie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs la inalta curte de casatie si justitie

Buna Ziua, o intrebare am si eu in legatura cu o pensie alimentara si dreptul la vizita.IN urma cu 3 ani am divortat si sa sa stabilit o suma la pensia alimentara pt baietelul meu care evident a ramas la mine.Acum fostul sot de 3 ani incoace a tot faut recurs cum ca el nu poate platit pensia alimentara,sa recasatorit are o fetita si noi locuind la craiova toate procesele sa facut acolo. Ultimul proces a avut loc acum 3 luni,el a castigat pt ca eu mutandu/ma in buc. nu m-am putut prezenta la proces.A castigat sa ii plateasca copilului o suma de 93 lei de la 114 euro(el lucrand in italia).Intrebarea mea este: eu pot face recurs in buc(termen am 15 zile de la data instintari)direct la inalta curte de castie si justitie? pt ca la craiova nu vreau sa mai fac pt ca nu sa tinut cont de faptul ca baietelul nu vrea sa il vada,nu sa tinut cont de faptul ca eu toate procesele le-am castigat(vreo 8 la numar)? ma pot reprezenta singura?
Va multumesc si va doresc un an nou fericit,plin de impliniri si multa sanatate.
LA MULTI ANI
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 17:33, 7 Ianuarie 2012
Numai prin admiterea unei cereri de stramutare se poate judeca litigiu in alta parte .... Strămutarea pricinilor, de la o instanţă la alta, intervine în cazurile arătate de lege, ori de câte ori judecata în bune condiţii a pricinii la instanţa competentă, care a fost sesizată ar putea fi periclitată, datorită unor împrejurări de natură a pune sub semnul îndoielii obiectivitatea şi prestigiul instanţei.
daca depuneti o cerere se starmutare la ICCJ sansele sa se decline la Bucuresti sunt aceleasi ca la orice judecatorie din tara...procentual ffff. mici, mai ales ca este cunoscut ca judecatoriile din Bucuresti sunt unele dintre cele mai aglomerate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ankantonio ankantonio buna ziua! sunt divortata de 3 ani. am un baietel de 5 ani... suntem rezidenti in Cipru, iar pensia alimentara si divortul s`au finalizat in Cipru. de 2 ani, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara krisztinasocaciu krisztinasocaciu Buna seara. In legatura cu pensia alimentara am o nelamurire. Am divortat fara avocat .....pensia alimentara s-a hotarat 25% din veniturile realizate de ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie de intretinere in cota procentuala didi13 didi13 La inceputul anului i-am intentat proces fostului sot pentru majorare pensie alimentara. Din adresele depuse la dosar cu venitul pe ultimile 6 luni reiesea ca ... (vezi toată discuția)