avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturile urmasilor beneficiari ai Legii189/2000
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturile urmasilor beneficiari ai Legii189/2000

Sotul meu a fost beneficiar al Legii189/2000. A decedat acum trei luni. As vrea sa stiu care sunt drepturile mele raportat la Legea 189/2000.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:21, 16 Octombrie 2008
Soţul supravieţuitor al celui decedat va beneficia, începând cu data de 1 a lunii următoare celei în care a fost depusă cererea, în condiţiile prezentei ordonanţe, de o indemnizaţie lunară neimpozabilă, dacă ulterior nu s-a recăsătorit.
De asemenea, beneficiati de următoarele drepturi:
a) asistenţă medicală şi medicamente, în mod gratuit şi prioritar, atât în tratament ambulatoriu, cât şi pe timpul spitalizărilor;
b) transport urban gratuit cu mijloace de transport în comun aparţinând unităţilor cu capital de stat (autobuz, troleibuz, tramvai, metrou);
c) 6 călătorii dus-întors gratuite, anual, pe calea ferată română, cu clasa I;
d) 6 călătorii dus-întors gratuite, anual, cu mijloacele de transport auto sau, după caz, cu mijloace fluviale de la localitatea de domiciliu la reşedinţa de judeţ, pentru persoanele care nu au posibilitatea să călătorească pe calea ferată;
e) un bilet pe an, gratuit, pentru tratament într-o staţiune balneoclimaterică;
f) scutire de plata taxelor de abonament pentru radio şi televizor;
g) prioritate la instalarea unui post telefonic, precum şi scutire de plata taxei de abonament;
h) acordarea, la cerere, cu titlu gratuit, a unui loc de veci.
Cererile pentru stabilirea drepturilor prevăzute în prezenta ordonanţă se depun la direcţia generală de muncă şi protecţie socială teritorială.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutit de taxe referitor la legea 189/2000 rozsam60 rozsam60 ]Mama mea are hotarare ptr. legea 189/2000si ar vrea sa stie daca este scutit de la taxe si ce fel de taxe?(taxe locuinta,teren,radio-tv,masina)Daca in afara ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 189/2000 justitiabilul justitiabilul Va rog sa-mi raspundeti daca sunt modificari legislative care sa sa schimbe continutul art.5 lit a si e din Legea 189/2000, si care a fi forma lor actuala. (vezi toată discuția)
Drepturi deportati MARIUS 1964 MARIUS 1964 BUNA ZIUA , as dori a intreba , care sunt drepturile mele , in urma prigoanei din timpul celui de al doile razboi mondial , deportarile si portul stelei ... (vezi toată discuția)