avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... scutit de taxe referitor la legea 189/2000
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

scutit de taxe referitor la legea 189/2000


]Mama mea are hotarare ptr. legea 189/2000si ar vrea sa stie daca este scutit de la taxe si ce fel de taxe?(taxe locuinta,teren,radio-tv,masina)Daca in afara de HOTARIREA ce a primito mai are nevoie si de alta dovada pentru a scutii de la taxe ? va multumesc!! (Daca are nevoie de alta dovada cine trebuie sa o elibereze? )
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:12, 21 Februarie 2010
In afara indemnizatiei, mama dvs. beneficiaza si de urmatoarele drepturi, la cerere:
-asistenta medicala si medicamente, in mod gratuit si prioritar, atat in tratament ambulatoriu, cat si pe timpul spitalizarilor;
- transport urban gratuit cu mijloace de transport in comun apartinand unitatilor cu capital de stat (autobuz, troleibuz, tramvai, metrou);
-6 calatorii dus-intors gratuite, anual, pe calea ferata romana, cu clasa I;
- 6 calatorii dus-intors gratuite, anual, cu mijloacele de transport auto sau, dupa caz, cu mijloace fluviale de la localitatea de domiciliu la resedinta de judet, pentru persoanele care nu au posibilitatea sa calatoreasca pe calea ferata;
-un bilet pe an, gratuit, pentru tratament intr-o statiune balneoclimaterica;
-scutire de plata taxelor de abonament pentru radio si televizor;
- prioritate la instalarea unui post telefonic, precum si scutire de plata taxei de abonament;
- acordarea, la cerere, cu titlu gratuit, a unui loc de veci.

Sa se intereseze si la administratia financiara, este scutita si de plata impozitului pe casa si terenul aferent acesteia. Nu mai trebuie sa emita nimeni nimic, o copie a hotararii care a fost emisa de comisia pentru aplicarea Legii nr. 189/2000 este singurul act necesar si suficient.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile urmasilor beneficiari ai legii189/2000 cristina spulber cristina spulber Sotul meu a fost beneficiar al Legii189/2000. A decedat acum trei luni. As vrea sa stiu care sunt drepturile mele raportat la Legea 189/2000. (vezi toată discuția)
Legea nr. 189/2000 justitiabilul justitiabilul Va rog sa-mi raspundeti daca sunt modificari legislative care sa sa schimbe continutul art.5 lit a si e din Legea 189/2000, si care a fi forma lor actuala. (vezi toată discuția)
Drepturi deportati MARIUS 1964 MARIUS 1964 BUNA ZIUA , as dori a intreba , care sunt drepturile mele , in urma prigoanei din timpul celui de al doile razboi mondial , deportarile si portul stelei ... (vezi toată discuția)