avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... parinte al unui copil cu cetatenie irlandeza
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

parinte al unui copil cu cetatenie irlandeza

sant parintele unui copil cu cetatenie irlandeza ,eu am cetatenie romana vreau sa ma mut intr_o alta tara europeana ,primesc dreptul de sedere si dreptul de munca in accea tara sau nu ?va multumesc ca ati citit acceasta intrebare poate stupida dar de mare folos
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:57, 5 Ianuarie 2012
Alex_Munteanu a scris:

Drept de sedere are oricum, dreptul de munca ar fi poate singurul beneficiu.

Nici asta nu e sigur. Faptul ca autoritatile nu se deranjeaza sa o expulzeze nu e acelasi lucru cu a avea drept de sedere. Dreptul de sedere mai mult de trei luni este reglementat de art. 7 si Art. 14 din Directiva de libera circulatie a cetatenilor europeni.

Alex_Munteanu a scris:

Edit: In Germania au fost ridicate restrictiile de munca.

Doar partial, vezi [ link extern ]
si [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2012
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in olanda ContSters211095 ContSters211095 Buna Ziua, Doresc si eu disperata ajutorul d-voastra ! M-am casatorit in anul 2009 / 3 ianuarie cu cetatean olandez in Romania, Jud. Hunedoara (resedinta ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean non-membru u.e. Simona Maria Simona Maria Buna ziua! As dori sa stiu daca, eu, cetean roman, prin casatoria cu un cetatean brazilian, ii va da acestuia dreptul de a detine Work permit in Irlanda. ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in ue si dreptul parintilor acestuia non ue aurel1967 aurel1967 As vrea sa ma informez: parintii nascutului in Franta au dreptul la sedere si drept de munca? Am gasit un articol din 08:03:2011 unde se descrie decizia CJUE ... (vezi toată discuția)