avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public versus consilier juridic
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public versus consilier juridic

La multi ani !
Sunt functionar public-consilier la institutia Arhitectului Sef din cadrul Primariei Municipiului Timisoara din ianuarie 2007 si am dat concurs pentru functia de consilier cu studii juridice iar fisa postului meu a cuprins intotdeauna atributii juridice de drept administrativ. Serviciul Resurse Umane din cadrul institutiei nu imi recunoaste calitatea si vechimea de consilier juridic cu motivarea ca, potrivit Legii 188/1999 sunt functionar public si nu consilier juridic. Ce sanse de castig am sa merg in instanta sa obtin recunoasterea vechimii ?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:32, 3 Ianuarie 2012
Va recomand sa cititi art. 1 si 2 din legea nr. 514 din 2003.
Chiar daca aveti calitatea de functionar public, functia pe care sunteti incadrata este de consilier juridic sau de consilier ? .... prin urmare, numai perioada in care ati fost incadrata ca si consilier juridic se ia in considerare la recunoasterea vechimii in specilaitate ...
Nu aveti nicio sansa in instanta. Sunteti numita in functia publica de consilier, nu in functia publica de consilier juridic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statut si legi aplicabile consilierilor juridici functionari publici Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Ma poate lamuri cineva care statute si legi sunt pana la urma aplicabile consilierilor juridici cu statut de functionar public ?? In legea 514 scrie ... (vezi toată discuția)
Un consilier poate inlocui un consilier juridic pe timpul concediului de odihna? carla_carla carla_carla Un functionar -consilier asistent cu studii juridice, in compartiment resurse umane poate inlocui consilierul juridic in timpul concediului de odihna al ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa sune actiunea? allexandru83 allexandru83 Intrucat institutia nu avea la acea data (2007) aprobat in organigrama un post de consilier juridic, o persoana este recrutata si incadrata ca functionar ... (vezi toată discuția)