avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala

Mi-am depus dosarul pentru pensionare anticipata partiala in data de 03 noiembrie 2011. Contractul meu de munca inceteaza cu data depunerii dosarului de pensionare, sau am dreptul sa lucrez in continuare pana la data emiterii deciziei de pensionare de catre Casa Judeteana de Pensii?
Plata pensiei se va face incepand cu data de 01 noiembrie 2011?
Va multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:46, 2 Ianuarie 2012
Contractul dvs. de munca inceteaza de drept la data primirii deciziei de pensionare.
Dupa ce primiti aceasta decizie, o prezentati angajatorului, acesta face incetarea CIM in termen de 5 zile si intocmeste o adresa catre casa de pensii, in care anunta data la care CIM-ul dvs. a incetat. Cu aceasta data veti primi pensia.
Pana ce angajatorul nu face aceasta comunicare, dvs, nu primiti pensie.
Pensia se stabileste cu data de 03.11.2011 si se plateste cu data incetarii contractului individual de munca. Temei legal - art. 104, alin. (2) si art. 105 din Legea nr. 263/2010.
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate vali1968 vali1968 Am iesit la pensie de invaliditate(cod N22),din data de 01-03-2013,conform comisiei de expertiza medicala.Dosarul de pensie a fost depus pe data de 22-04 2013 ... (vezi toată discuția)
Data de la care se plateste pensia pentru invaliditate mihaela_1968 mihaela_1968 Un salariat a primit decizia de la comisia de expertiza prin care a fost incadrat in gradul II de handicap, avand concediu medical pana pe 18.02.2014. Deoarece ... (vezi toată discuția)
Articol desfacere contract simomagda simomagda Un salariat se afla in perioada de preaviz,concediere colectiva.Se imbolnaveste si este in concediu medical cu propunere de pensionare incapacitate de munca ... (vezi toată discuția)