avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Evacuare spatiu comercial
Discuție deschisă în Executare silită

Evacuare spatiu comercial

Buna ziua
Sunt persoana fizica si am inchiriat un spatiu comercial catre o societate. Intrucat, conform contractului, termenul de plata a fost depasit, se poate considera incheiat contractul.
As dori sa stiu, cum se poate realiza evacuarea spatiului si eventual recuperarea datoriilor acumulate pentru lunile in care nu a fost platita chiria aferenta.
Este necesar un proces, sau conform noului cod civil se poate realiza evacuarea si eventual recuperarea datoriilor printr-un birou executor judecatoresc direct, intrucat conform codului civil contractul de inchiriere reprezinta titlu executoriu.
Mentionez ca contractul a fost inregistrat la finante.
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2012
almax, utilizator
Mergeti la un executor sa intrebati.
Este posibil sa se poata fara judecata daca actul este autentic.

O problema ar putea fi aceea ca actul a fost incheiat sub vechea lege...dar...fiind vorba de executare silita se merita sa incercati prin executor...
Daca nu ati incheiat contractul in forma autentica (la un birou notarial), este necesara o actiune in instanta pentru evacuare si recuperarea debitelor restante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere neinregistrat la fisc blue_lion blue_lion Am un contract de inchiriere inregistrat la fisc care expira pe 15 iunie 2013. Am semnat o prelungire de contract pe 2 ani ( 15 iunie 2013+2 ani). Acest act ... (vezi toată discuția)
Evacuare fortata a unor chiriasi, dupa expirarea contractului de inchiriere allyjana allyjana Bună ziua. Am nevoie urgenta de consiliere. Persoană în varstă, proprietar al unui apartament în alt oraş decat cel de domiciliu. Vă rog mult , care ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu gradul iv - reziliere de drept contract ce inchiriere vladion2005 vladion2005 Buna ziua. Am incheiat un contract de inchiriere, in calitate de proprietar, pe perioada ianuarie 2013-ianiarie 2015. Chiriasul a acumulat datorii la ... (vezi toată discuția)