avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 ce cod CAEN pentru productie textile prin terte firme?
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

ce cod CAEN pentru productie textile prin terte firme?

Buna dimineata si La Multi Ani!
Sunt Intr. Ind. si doresc sa imi extind obiectul de activitate in domeniul comertului cu produse textile.
Nu reusesc sa gasesc un cod caen potrivit pentru ce urmeaza sa intreprind si nici un contabil nu a stiut sa ma lamuresca:
activitatea pe care o voi face este urmatoarea:

Cumpar material textil la metru/ rola de la un furnizor si il dau pentru o prelucrare minima la un croitor. ( prelucrare minima in sensul ca va fi taiat la dimensiune/dupa sablon si tivit, + aplicare eticheta. - considerati ca fac fete de masa . Uneori mai pot aparea operatiuni suplimentare de cusut)
Rezulta un produs nou in cantitati mici pe care eu il pun in vanzare pe piata cu bucata, prin pe internet.

Toate codurile CAEN gasite sunt din gama activitate de productie textile. Pentru asta mi se cer actele si aprobarile ca si cum as face PRODUCTIE la sediul firmei mele, aprobari de la vecini, sanepid, pompieri..etc

Dar eu nu produc nimic la mine. Sediul social e un birou in apartament.

Ce solutie as avea pentru a ma inscrie ca facand productie prin terte firme si nu productie in spatiul propriu?

Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2012
ddragan, utilizator
Cel mai recent răspuns: ddragan , utilizator 12:24, 3 Ianuarie 2012
In cazul dvs. faceti doar activitate de comert cu amanuntul, nu productie, dvs. nu produceti nimic. Nu exista productie prin terte firme, eventual dvs. lansati o comanda in baza unor contracte, ei executa, dvs. platiti. Apoi faceti o vanzare catre potentialii clienti, deci faceti activitate de comert. Este necesar sa aveti ca obiect de activitate autorizat comert cu amanuntul, daca vindeti prin internet 4791 cod CAEN.
Ceea ce vreti se numeste subcontractarea productiei - deci dvs. asigurati materialele si ''caietul de sarcini'' dupa care vor fi realizate produsele iar o alta firma realizeaza produsul finit, dupa care dvs. il vindeti. Deci productie de comanda, pentru ca vreti sa vindeti sub eticheta dvs.- asta presupune insa ca dvs. insiva sunteti producator, altfel ati un simplu client care face o comanda unei terte firme.

Nu vad solutii in sensul dorit de dvs. Nu puteti spune ca sunteti producatorul a ceva ce nu aveti in obiectul de activitate a firmei.



Din cate inteleg, doua raspunsuri diferite. Multumesc. Mai astept lamuriri.
In prezent fac deja comert "pur" pe net si sunt in regula cu aceasta activitate.

Acel croitor care imi face micile operatiuni asupra materialului (manopera de debitare, tivire) primeste materialul il proceseaza si imi emite factura pe manopera executata asupra materialului, (nu imi vinde el ( mie) produsul finit)
Adica el doar face operatia pe materialul meu si o executa doar atunci cand am comanda si cand ii spun dimensiunile de executie. (produsul nu e "tipizat", este cu variatii de dimensiune, in functie de client, si este executat bucata cu bucata pe comanda)
Prelucrarea se face la sediul croitorului, un mic atelier.
Aici apare nedumerirea..eu pe ce si de ce sa fiu autorizat pe productie? Ce cod CAEN mai trebuie sa adaug, pentru a vinde astfel de produse textile?

Eu la sediu am ..ca toata lumea, PC, birou, pix...si nu masini de cusut.
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2012
ddragan, utilizator
Raspunsurile au acelasi inteles, doar forme diferite, si au fost date in functie de ce ati scris: ati cerut cod CAEN pentru productie textile prin terti, iar asa ceva nu exista.

Ca sa vindeti produse trebuie ori sa fiti producator, ori sa le cumparati de la cineva in scop de revindere, corect?

''Vindeti-i'' croitorului materialele cu adaos 0 si cumparati produsul finit, alta solutie nu vad.
Poate altcineva da.


Multumesc
Si eu as vrea sa nu ma complic si doar sa pot cumpara si vinde apoi produsul..insa in Romania nu se poate
@ Ares :
Am avut si o astfel de solutie in vizor. Sa vand croitorului materialul cu adaos 0. El sa il proceseze si sa imi vand produsul finit adaugand valoarea manoperei lui si eu sa actionez ca un comerciant. Dar pur si simplu am fost refuzat de mai multe astfel de ateliere.
Ganditi-va ca el isi face intrari de produse si apoi o iesiri de produse de multe zeci de mii lei, la care o sa adauge manopera lor de (foarte foarte) mica valoare raportata la pretul produsului. Practic au justificat ca isi incarca inutil contabilitatea, stocurile si ..au refuzat. Ei vor doar sa presteze un serviciu si nu sa cumpere materiale si apoi sa vanda materiale cu adaos manopera lor.
In plus tot croitori au spus ca sunt pe piata multi comercianti care , ca si mine le dau lor materiale la prelucrat si nu intelegeau de ce nu pot si eu sa fac la fel.
Multumesc oricum pentru interes. Incerc azi sa apelez si la serviciile unui avocat.
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2012
ddragan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot deveni producator textile ? ralucapopescu ralucapopescu Buna ziua , Sunt un SRL , care am codul CAEN pentru activitatea principala 4719 (comert cu amanuntul cu vanzare de produse nealimentare) si as dori sa capat ... (vezi toată discuția)
Monografie productie book2 book2 Primesc comanda de la pers. fizice intr-un showroom de prezentare pentru executarea unor perdele si draperi , eu comand materialul si execut comanta la ... (vezi toată discuția)
Receptie si vanzare marfa florin89 florin89 Buna ziua, Am si eu o intrebare. Cum se face receptia si vanzarea marfii in conditiile urmatoare: Deci cumpar 2 coli de hartie (250 gr), la pretul de 1 ... (vezi toată discuția)