avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare

Buna ziua
Am si eu o intrebare si va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine .Sunt casatorita si voi mosteni de la parintii mei decedati o casa si teren intravilan si extravilan
Sotul meu are vreun drept la acea mostenire?
Pot sa-i fac baiatului meu vanzare cumparare dupa ce intru in posesia mostenirii fara sotul meu?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLEMENT PINTILIE , Consilier juridic 12:14, 3 Ianuarie 2012
Stimat forumist,

Având în vedere că bunurile moștenite sunt strict personale, soțul dvs nu are nici un drept la respectiva succesiune. Bunul dobândit este bun propriu.

Cât despre contractul de vânzare-cumpărare, în principiu este posibil să îl realizați.

Dar, referitor la vânzare, probleme ar putea fi - în teorie- la decesul dvs, mai ales dacă aveți și alți copii. În acest caz, contractul ar putea fi anulabil pe anumite motive, deoarece atât soțul supraviețuitor, cât și copiii dvs sunt moștenitori rezervatari și, astfel, vânzarea în favoarea unuia are consecințe asupra masei succesorale. Interesul lor în constatarea unei nulități, în acel moment, ar exista.

Precizez: nu este vorba despre ce ați moștenit dvs, ci despre ce ar moșteni alții în urma decesului dvs.

Cu stimă
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2012
andreigrigoriu, moderator
Ce mosteniti dv-stra de la rudeniile dv-stra nu-i bun comun!Deci sotul dv-stra nu-l are si el!Apoi il puteti dona fiului dv prin testament!:console:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire lspc lspc Buna ziua!Sunt casatorita si in urma acestei casatorii NU au rezultat copii!Sotul meu are ,insa un baiat din prima casatorie!Intrebarea mea este urmatoarea:ce ... (vezi toată discuția)
Ref. moșteniri și rezervatari im82 im82 Bună seara, Ref. moșteniri În cazul decesului unuia dintre soți, într-o familie care nu are copii, chiar dacă există un testament în beneficiul ... (vezi toată discuția)
Testament nutelanebunatica nutelanebunatica pot sa las prin testament jumatate din apartamentul in care locuiesc acum cu sotul meu copilului care are 15 ani si sa nu fie atacat de nimeni dupa decesul meu (vezi toată discuția)