jack electro a scris:
intrebare: daca din motive obiective mi-am facut buletin in judetul Prahova, pot ramane in continuare la medicul de familie pe care l-am avut la Bucuresti? N-as vrea sa ma mut si cu medicul in Prahova, fiind vorba de o casa nelocuita permanent, aflata intr-o comuna.
Pe retete medicul din Bucuresti , daca e posibil, poate sa treaca adresa din Prahova?
O reteta din provincie e valabila la o farmacie din Bucuresti?
1.Sunteti liber in alegerea oricarui medic de familie.
2.Pe reteta se trece intotdeauna adresa de domiciliu de pe cartea de identitate.
3.In cf. cu ART. 7 (1)Anexa 30-Norme aplicare COCA:
"
Eliberarea medicamentelor se face de către farmacie, indiferent de casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă asiguratul, în condiţiile în care furnizorul de medicamente respectiv are contract cu aceeaşi casă de asigurări de sănătate cu care se află în contract/convenţie medicul prescriptor."
Vi se poate elibera reteta de catre o farmacie din capitala ,(aflata in relatie cu CSBc) doar daca medicul care v-a prescris reteta este si el in relatie contractuala cu Casa de Sanatate a Mun.Bucuresti,putin probabil daca medicul este de ex. dn Prahova.Deci concret,raspunsul este nu.