avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Metodologia de schimbare a medicului de familie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Metodologia de schimbare a medicului de familie

Buna ziua.

As dori sa-mi schimb medicul de familie, si mi s-a spus de la clinica unde vrea sa ma mut ca trebuie sa duc o scrisoare la actualul medic pentru a-mi da dosarul meu medical.
De la actualul medic de familie mi s-a spus ca nu imi pot da dosarul, ca daca nu am nici o boala cronica nici nu este nevoie de dosar.
...Imi puteti spune va rog care este legea cu privire la medicii de familie? Cine are dreptate? Ce ar trebui sa fac in aceasta situatie?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 16:02, 5 Ianuarie 2012
intrebare: daca din motive obiective mi-am facut buletin in judetul Prahova, pot ramane in continuare la medicul de familie pe care l-am avut la Bucuresti? N-as vrea sa ma mut si cu medicul in Prahova, fiind vorba de o casa nelocuita permanent, aflata intr-o comuna.
Pe retete medicul din Bucuresti , daca e posibil, poate sa treaca adresa din Prahova?
O reteta din provincie e valabila la o farmacie din Bucuresti?
E posibil sa nu puteti ridica medicamente pe retete gratuite sau compensate eliberate de medicul de familie si adresate la farmacii din alt judet.
jack electro a scris:

intrebare: daca din motive obiective mi-am facut buletin in judetul Prahova, pot ramane in continuare la medicul de familie pe care l-am avut la Bucuresti? N-as vrea sa ma mut si cu medicul in Prahova, fiind vorba de o casa nelocuita permanent, aflata intr-o comuna.
Pe retete medicul din Bucuresti , daca e posibil, poate sa treaca adresa din Prahova?
O reteta din provincie e valabila la o farmacie din Bucuresti?

1.Sunteti liber in alegerea oricarui medic de familie.

2.Pe reteta se trece intotdeauna adresa de domiciliu de pe cartea de identitate.

3.In cf. cu ART. 7 (1)Anexa 30-Norme aplicare COCA:
" Eliberarea medicamentelor se face de către farmacie, indiferent de casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă asiguratul, în condiţiile în care furnizorul de medicamente respectiv are contract cu aceeaşi casă de asigurări de sănătate cu care se află în contract/convenţie medicul prescriptor."
Vi se poate elibera reteta de catre o farmacie din capitala ,(aflata in relatie cu CSBc) doar daca medicul care v-a prescris reteta este si el in relatie contractuala cu Casa de Sanatate a Mun.Bucuresti,putin probabil daca medicul este de ex. dn Prahova.Deci concret,raspunsul este nu.
Multumesc mult. In concluzie, pastrez medicul din Bucuresti care va trece pe reteta adresa noua din Prahova si voi putea ridica medicamentele din Bucuresti.
Medicul avand conventie cu Casa BC,(dvs. fiind pe lista sa),farmacia la fel,veti putea ridica medicamentele din Bucuresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadrul legislativ care reglementeaza eliberarea de catre farmacii a medicamentelor in baza retetelor compensate stelarman stelarman Imi puteti indica va rog cadrul legislativ care reglementeaza eliberarea de catre farmacii a medicamentelor in baza retetelor compensate? Am urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Schimbarea medicului de familie petitemichele petitemichele Buna seara, Familia mea doreste sa schimbe medicul de familie. Va rog sa ne spuneti care sunt pasii de urmat. Multumim anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Buna ziua! as dori sa stiu daca este legal ca intr-o farmacie ... Lumyna Lumyna Buna ziua! As dori sa stiu daca este legal ca intr-o farmacie sa ti se faca o copie dupa actul de identitate si sa-ti fie retinuta copia respectiva de catre ... (vezi toată discuția)