avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Postare poze pe net
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Postare poze pe net

Salut. Am cautat pe site ceva de acest topic, dar nu am gasit exact ceea ce ma intereseaza pe mine. Daca repet ceva ce s-a mai scris, va rog sa ma scuzati. Vreau sa fac un site cu poze. Am contactat persoanele care au poze necesare mie si le-am cerut acordul ca sa le postez, fiecare poza fiind postata cu numele si cu adresa autorului. As vrea sa stiu daca am nevoie si de ceva aprobare scrisa, pe hartie, nu numai aprobare data prin e-mail, ci un document legal, pentru a nu avea apoi probleme cu persoanele respective. Daca ei isi dau aprobarea printr-un email, e destul, sau trebuie mai mult? Pentru ca daca ar trebui sa iau aprobari scrise pe hartie de la toata lumea, nu as mai putea pune site-ul in functiune niciodata :)
Cel mai recent răspuns: razvan_s , utilizator 14:10, 23 Octombrie 2008
In mod normal ar trebui pe suport de hartie sa aveti acordul lor.
Incercati sa obtineti si nr lor de telefon si sa obtineti o inregistrare a vocii cu acordul lor in momentul in care isi exprima consimtamantul verbal.
In acest caz veti fi socotit de buna-credinta de catre instanta daca se va ajunge la proces.

avocat Claudiu Lascoschi
Cel mai sigur e acordul scris pe hartie, dar si e-mail-ul are semnatura electronica securizata ce poate fi verificata si constituie un mijloc bun de proba in caz de neintelegeri (daca nu este fictiv si e inregistrat pe numele lui... ar fi de preferat sa se evite e-mail-uri cu inscriere gratuita gen yahoo, gmail etc. deoarece pe acestea nu puteti fi 100% sigur ca cel care a trimis confirmarea este si persoana care se pretinde, in schimb la cele platite se poate verifica cine plateste ptr. acel cont) ... arhivati toate aceste e-mail-uri ca nu se stie cand veti avea nevoie de ele...
Ultima modificare: Duminică, 19 Octombrie 2008
Attila-Arpad Dombi, Avocat
Si ce se poate intampla daca eu le postez, cu nume, link catre site, si acordul lui, dar totusi fara sa fie scris. Si apoi se razgandeste. Daca ma da in judecata poate sa-mi ceara despagubiri materiale sau numai sa le dau jos pozele de pe site?
Daca aveti un acord prealabil (in orice forma discutabila dar care e mijloc de proba) va poate obliga doar sa scoateti respectivele poze de pe site... de fapt aceasta solutie exista chiar si la acordul scris daca nu se specifica perioada sau alte conditii de a le aduce la cunostiinta publica...
Am luat legatura cu mai multi proprietari de siteuri de poze si am primit multe raspunsuri favorabile. Toate sunt trimise de pe e-mailuri platite, deci in cel mai rau caz pot sa dau de ei daca este nevoie :). As vrea sa stiu cum ar trebui sa formulez un mail cu niste termeni de utilizare a pozelor lor (nu in scop comercial, ci doar de a le afisa pe site-ul meu) pe care sa-i accepte acesti proprietari. Exista vreun fel de formulare legala sau cel putin care sa fie mai formala, decat cereri de genul "Pot sa postez imaginile dumneavoastra?" :D.
P.S. Eu sunt din Cluj si am cautat pe net avocati care au experienta in legea copyrightului, dar nu am prea gasit decat in Bucuresti :). Daca are cineva vreo cunostinta in zona mea va rog sa o recomande, pentru ca mi-ar fi si mai usor daca as putea sta de vorba cu cineva despre aceasta problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot afla cine mi-a spart adresa de email mecorina mecorina am avut emaiul spart si as dori sa stiu cine a facut acest lucru iar daca depun o plangere la politie posibil sa mi se ceara licenta pe programe corect? (vezi toată discuția)
E-mail-ul este document oficial? ciprianr ciprianr Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo lege prin care e-mail-ul este considerat document oficial. Multumesc (vezi toată discuția)
Hartuire pe net si telefon adrian.deva adrian.deva Ma numesc Adrian si sunt din Deva, si de mai bine de 1 an, un tip din Galati care a fost in lista mea de yahoo messenger, mi-a postat poze de ale mele pe ... (vezi toată discuția)