avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... comision bonus/malus
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

comision bonus/malus

Buna ziua,

Cat este acel comision bonus/malus, cum se calculeaza, cum se adauga la valoarea politei de asigurare? Cum pot verifica ce s-a inregistrat in acest sistem: de ex. cu ce data s-a inregistrat un accident si daca s-a sters dupa un an? Practic nu stiu nimic despre el, doar ca exista si mi se aplica.

Multumesc,
Kiss Lilla

Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 19:14, 7 Ianuarie 2012
Cereti explicatii asiguratorului ultimei polite RCA.Nu aveti cum sa accesati personal baza de date privind antecedentele inregistrate.
O dauna se inregistreaza in baza de date odata cu achitarea sau inchiderea dosarului de dauna. De la acea data puteti calcula 1 an.
Tot ce stiu este ca acel B/M se calculeaza in functie de marimea daunelor pe care le-ati produ pe parcursul unui an.
Este necesara o corectare a termenului de "comision" ,impropriu termenilor de bonus(procent de reducere prima la reinnoire) si malus(procent de majorare prima la reinnoire).
Daca aveti cunostinta de numarul si valoarea daunelor produse si platite prin polita dv.RCA, in cele 12 luni care au precedat reinnoirii, ati putea sa va calculati personal malus-ul aici:
[ link extern ]
Pentru situatia inversa, - vedeti ce clasa de incadrare va acorda asiguratorul, pentru a intrezari/verifica antecedentele de influenta, astfel poate veti descoperi adevarul.Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna casco aasskkyy aasskkyy Buna ziua. Anul trecut o autoutilitara a intrat in masina mea.Soferul autoutilitarei fiind vinovat . Am reparat masina pe casco-ul meu deoarece mi-au spus de ... (vezi toată discuția)
Polita rca cu malus cole10 cole10 Buna ziua! Am nevoie de un sfat in privinta politelor RCA. Acum mai bine de 2 ani, in septembrie 2009 am avut un accident foarte usor, eu fiind vinovatul. ... (vezi toată discuția)
Clasa bonus lorette2013 lorette2013 Buna ziua, cand am avut un accident aveam clasa de bonus B3, acum la reinoire imi da B6? Nu trebuia sa scada? Sau e o greseala din CEDAM? Dar trebuia macar B4 ... (vezi toată discuția)