avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul preaviz concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul preaviz concediere

In cazul concedierii (motive neimputabile), durata preavizului fiind de 20 de zile lucr., termenul in cauza curge de la data comunicarii, sau incepand cu ziua urmatoare?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tzipirel , utilizator 23:08, 12 Ianuarie 2009
da, pai daca perioada este de 15 zile, voi lucra 15 zile, voiam sa stiu daca o sa lucrez programul normal sau la jumatate din orele/zi

va multumesc
In cazul termenului de preaviz acordat pentru demisie, veti lucra program normal (8 ore/zi).
am mai taraganat `o pentru ca au avut ceva important de editat si nu putem sa plec.

astazi mi s`a RESPINS cererea de concediu.

procedura a fost: eu am completat cererea, am mers la seful meu (al doilea dupa administratorul firmei) si i`am exlpicat ca imi trebuie DOAR 1 zi: ziua de luni, 03.11.2008.
el mi `a respins cererea de concediu.
mentionez ca NU este inregistrata la secretariat, pentru ca secretara noastra mi `a zis:""" ma inveti tu pe mine meserie? nu `ti pot inregistra, mergi la seful tau sa ti `o semneze cu DA sau NU """
am mers la el, si mi`a pus NU pe foaie.

intrebarile mele:
1. pot sa cer inregistrarea ei la secretariat ?! (cererea de concediu)
2. pot sa cer patroanei, incetarea contractului de mucna in temeiul art.55 lit.b C.mun ?

spuneti `mi va rog, mai exact, ce prevede art.55 lit.b C.mun!

va multumesc.
Art 55 (b) prevede incatarea contractului individual de munca la o data stabilita de comun acord.
Cererea de concediu se poate inregistra la biroul Resurse Umane in registrul lor intern sau la secretariat. Faceti cererea in dublu exemplar pentru a avea dovada.
noi NU avem birou de HR, doar secretariat.

secretara noastra, mi`a spus ca NU se poate inregistra cererea mea si ca nu o invat eu pe ea meseerie !

explicati `mi va rog ce anume sa ii spun ca sa imi aduc argumente PRO pentru a o face sa inteleaga ca TREBUIE sa imi inregistreze cererea

va multumesc.

Alte discuții în legătură

Cand se inregistreaza demisia? flo1982 flo1982 Buna ziua, am rugamintea de a ma ajuta cu o informatie. Mi am dat demisia in data de 15 luna aceasta, cu preaviz de 15 zile. Cand se inregistreaza aceasta ... (vezi toată discuția)
Cand tb sa-mi primesc actele de la fostul angajator? geani842003 geani842003 buna ziua! am o nelamurire....acum sunt in perioada de preaviz si mi-am predat telefonul de servici , insa eu nu stiu cand ar tb sa-mi primesc cartea de munca ... (vezi toată discuția)
Daca am renuntat la locul de munca prin neprezentare si anuntare in ultima clipa fara a -mi scire cererea de demisie imi pot recupera cartea de munca katalin-maria katalin-maria am renuntat la un loc de munca prin neprezentare,m-am dus la itm sa imi scot cartea de munca si mi-au spus sa merg la angajator sa imi semneze cererea de ... (vezi toată discuția)