avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Preluare administrator firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Preluare administrator firma

Va solicit sprijinul pentru urmatoarea problema
Un bun prieten de al meu are o firma din anul 2008 care in prezent este pe pierdere si in care e singur asociat. Doresc sa preiau legal administrarea acestei firme (el este de acord cu aceasta preluare ) si sa raspund legal de administrarea ei ( juridic, finaciar, etc ) sub orice forma legala exista.
Am fost la registrul comertului si mi au dat mai multe variante privitor la aceasta situatie si as dori sa ,,aplic,, pentru cea mai ,,ieftina,, solutie.
Au fost 3 variante ( poate sunt mai multe dar atitea mi au fost prezentate ) cu urmatoarele solutii
1. Sa devin asociat cu el in firma cu cota egala.
2. Sa devin asociat cu el in firma avand o de cel putin 51%.
3. Sa ,,vanda,, si eu sa ,,cumpar,, firma cu totul
4. Sa devin administrator legal al firmei.

- Daca mai sunt si alte variante va rog sa mi le comunicati.

CUM POT REZOLVA ACEASTA PROBLEMA ?

MA INTERESEAZA SA DUREZE PUTIN, SI DESIGUR COSTURILE CELE MAI MICI.

-EU SUNT ANGAJAT IN ACEASTA FIRMA CU 2 ORE...

PS firma poate ramine a lui insa juridic eu trebuie sa o administrez si sa raspund de ea...

multumesc
=D>
Cel mai recent răspuns: ddmn , utilizator 02:29, 4 Ianuarie 2012
Oricare din variante , presupune modificarea actului constituiv al firmei , ceea ce implicit presupune si costuri. Mare atentie insa ca firma sa nu aibe datorii la stat . In acest caz cesiunea va fii suspendata de catre Administratia Financiara. Daca prietenul tau nu va mai colabora in aceasta firma iti recomand varianta a treia , cesionarea completa a firmei catre tine , daca el va ramane in firma cea de a doua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma medicala alinateo alinateo am o firma medicala cu sotul cu care sunt in divort, el e adiministrator si are si parti sociale, eu ceva mai multe parti sociale ca el. as vrea sa ies din ... (vezi toată discuția)
Vanzare srl cu datorii sorescu_i sorescu_i Buna ziua! Trebuie sa fac cesionarea partilor sociale ale unui srl cu datorii (la alte doua srl-uri ). Partile soc vor fi vandute la valoarea nominala din ... (vezi toată discuția)
Cesionare parti sociale si revocare administrator carmenbn carmenbn Un SRL are 2 asociati,ambii sunt si administratori numiti prin actul constitutiv.Unul din asociati doreste sa cesioneze partea sa(50%) celuilalt asociat si sa ... (vezi toată discuția)