avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general SRL suspendat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

SRL suspendat

Salutare,
Am avut si eu un SRL pe care l-am suspendat in 2008, anul trecut in mai contabila mi-a transmis ca s-au facut trei ani de la suspendare si SRL este inchis.(Contabila intre timp a iesit la pensie.)
Ieri primesc o scrisoare prin posta prin care mi se aduce la cunostinta ca sunt bun de plata, deoarece nu am depus declaratiile (D) aferente 9/2011.
De vreme ce firma este declarata inchisa, contabila nu mai am...ce sa fac ?
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 12:09, 5 Ianuarie 2012
Total gresit. Dvs. ati suspendat activitatea societatii pe o perioada determinata de 3 ani. Cand ati depus la Registrul Comertului hotararea de suspendare ati mentionat cu siguranta "suspedarea activitatii pe o perioada de 3 ani, incepand cu data prezentei" sau cel putin s-a considerat, pe buna dreptate, ca suspendarea incepe de la data hotararii. Cei 3 ani au trecut, iar societatea si-a reluat in mod automat activitatea, deci implicit si obligatiile declarative. O societate nu se "inchide" decat prin dizolvare - lichidare si radiere, doamna contabila v-a indus intr-o grava eroare.
Ce puteti face? Depuneti declaratiile si ... platiti amenzile pentru nedepunere la timp a acestora. Apoi ganditi-va ce veti face cu societatea mai departe.
Mai este un aspect pe care contabila nu vi la mentionat... nu ati depus la finante "Regimul derogatoriu" sa va fie aprobat cu conditia sa nu fi avut nici o datorie la stat si asa nu aveati de depus nici o declaratie pe ani 2009-2011 adica pe cei 3ani de suspendare.
Deci la termenul expirat in Mai 2011 ,contabila cind v-a anuntat trebuia sa stie ca aveti de depus in continuare decl. si ce.. sa faceti..
Deci asa cum a spus colegul @lucian huzum ,suportati consecintele,cautati-va o contabila buna sa va faca toate demersurile.
Succes..!!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
iulia53, utilizator
cu firma cu activitatea suspendata la orc, daca nu ati obtinut regim derogatoriu de la finante, aveati obligatia depunerii declaratiilor din vectorul fiscal pe toata perioada suspendarii. plus bilanturile (chiar daca ati fi avut regim derogatoriu).

nu aveti decat sa le depuneti acum, cu posibile amenzi.

Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
ContSters233047, utilizator
Intocmiti toate declaratiile pe care trebuia sa le depuneti si in cazul in care nu aveti nici o abatere, atunci cand le veti depune faceti si un memoriu adresat conducerii administratiei prin care solicitati sanctionarea cu "avertisment". Poate va aproba memoriul si scapati de amenda.

Daca nu va aproba memoriul, depuneti toate declaratiile pe care trebuia sa le depuneti intr-o singura zi pentru a fi amendat o singura data. Daca veti achita amenda in 48 de ore veti plati doar 1/2 din cuantumul acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii retroactiv amalianeag amalianeag O societate care nu a desfasurat activitate de la infiintare (iulie 2008) pana acum, cu activitatea suspendata din aprilie 2009 (nu a cerut regim derogatoriu ... (vezi toată discuția)
Srl- activitate suspendata numai la finante, nedepus bilant 2007 la reg com iulia_400 iulia_400 buna, am o problema si nici contabilul nu ma poate lamuri. am un srl neplatitor de tva, cu 2 actionari , infiintata in 2006. am depus documentele fiscale la ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva! este obligatoiru depunera bilantului pe anul 2009/2010 Zsolt1981B Zsolt1981B Buna! Am o firma inactiva de la infiintare (2006). Am avut o cunostinta contabila, care se ocupa pana 2011 de depunera formularilor 100 si 300 (platitor ... (vezi toată discuția)