avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare cim

In data de 4 august 2010 mi-a fost suspendat CIM conform art 52 lit C din Codul Muncii.In data de 12 feb 2011, in urma cercetarilor procurorul a dat decizia de neincepere a urmarii penale.Am avut pe rol un conflict de munca pentru drepturi banesti si anularea dxeciziei de suspendare filalizat in luna sept 2011 unde mi s-a acordat castig de cauza.In aceeasi luna am inaintat firmei o cerere de reintegrare precum si plata drepturilor prevazute de Codul Muncii dar pana acum nu am primit nici un raspuns.Ce pot sa mai fac in acest caz sau unde si cui sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 11:10, 4 Ianuarie 2012
sesizati parchetul /politia
Art. 261 C.M.
Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda.

Art. 262
Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind reintegrarea in munca a unui salariat constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la un an sau cu amenda.

Art. 263
(1) In cazul infractiunilor prevazute la art. 261 si 262 actiunea penala se pune in miscare la plangerea persoanei vatamate.
(2) Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.


adresati-va si unui executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare sorinciobanu sorinciobanu nerespectarea unei hotarari judecatoresti cu titlu executoriu si investita executoriu se poate pedepsi penal? (vezi toată discuția)
Vechiul cod al muncii Hobitzi Hobitzi Mai are cineva vechiul Cod al Muncii?Ma intereseaza in speta capitolul despre raspunderea penala.Noul Cod spune la cap.V,art.261:\"neexecutarea unei hotarari ... (vezi toată discuția)
Proces valentinatudorascu valentinatudorascu sunt in litigiu cu c.f.r.s.a.,am castigat si s-a dat hotarare definitiva si irevocabila pt castigarea tuturor drepturilor banesti,care este urmatorul pas pe ... (vezi toată discuția)