avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii referitor Durata maxima legala a timpului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii referitor Durata maxima legala a timpului de munca

buna ziua,
sunt receptionera la un hotel si m ar interesa sa stiu daca este legal sa lucrez ture de 12 ore cu 24 ore libere si 12 ore de noapte cu 48 ore libere,daca in contractul individual de munca este stipulat la Durata muncii: "durata timpului de lucru fiind de 8 ore/zi,40 de ore/saptamana". vreau sa precizez ca in conditiile in care eu lucrez in ture, am lucrate 180 de ore sau 192 de ore pe luna, in functie de luna. de asemenea pe timpul noptii ar nu beneficiez de nici un spor.
dupa un timp am primit un act aditional la contractul indiv de munca prin care se specificau mai multe modificari. acest act nu este semnat de director. se poate considera adevarat sau valid?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 13:59, 4 Ianuarie 2012
Da, este legal programul de 12 ore - art. 115 al. 2 C.muncii. Cu referire la munca de noapte se considera munca prestata intre orele 22.00 - 06.00. Cu privire la recompensarea muncii de noapte avem prevederile art. 126 C.muncii, fie beneficiati de un spor de 25% din salariul de baza, fie program redus cu o ora fata de durata normala a zilei de lucru.
Cu privire la actul aditional trebuie sa fie semnat de reprezentantul legal al angajatorului (director, administratorul societatii). Nu este valid daca nu este semnat de parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agent paza - program de noapte rrramor rrramor Buna ziua. Dorim sa trecem agentii de paza pe program de noapte. Va rog sa-mi spuneti ce trebuie facut: acte aditionale de schimbare a programului de lucru ... (vezi toată discuția)
Calcul spor ore de noapte mocanuarc1 mocanuarc1 Modul de calcul al sporului de noapte pentru functionari publici(MAI). As vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu modul de calcul al sporului ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt angajat cu jumătate de normă (4 ore/zi) ca ... raduv82 raduv82 Bună ziua, sunt angajat cu jumătate de normă (4 ore/zi) ca și recepționer la un hotel. Având în vedere că mai am un loc de muncă, la care sunt angajat ... (vezi toată discuția)