avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Reprezentare in instanta
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Reprezentare in instanta

Un Consilier juridic,angajat al unei societati comerciale cu capital de stat,poate reprezenta in instanta o societate cu capital privat ?In ce conditii ?Ce -i confera calitatea de reprezentant ?
Va multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ABANA , utilizator 10:19, 5 Ianuarie 2012
pentru a putea reprezenta in instanta este nevoie de o imputernicire sau o delegatie
pentru a lua banii cuveniti reprezentarii se face un contract de munca sau factura unde este posibilitatea.
Consilierul juridic poate reprezenta in instanta o institutie de stat, sau o societate de stat sau privata, doar daca este angajata cu contract individual de munca pe postul de consilier juridic. Pentru a putea reprezenta in instanta o societate comerciala, trebuie sa existe incheiat un contract individual de munca intre respectiva societate si consilierul juridic. Acest contract de munca ofera consilierului juridic, atributia si competenta reprezentarii in instanta. Dovada reprezentarii se face prin imputernicire semnata de angajator.
Va multumesc pentru raspuns.Spuneti-mi,va rog ,daca ,in instanta,partea adversa invoca exceptia lipsei calitatii de reprezentant,partea adversa poate solicita depunerea la dosarul cauzei a acestui contract de munca ?Precizez : consilierul juridic este angajat permanent al unei institutii de stat,dar,reprezinta in instanta alta societate,cu capital privat,nedovedind scriptic ca are contract de munca cu a doua societate.Imputernicirea la care faceti referire,ce mentiuni obligatorii trebuie sa contina ?Este o imputernicire tip,inseriata,avind exe1 de culoare verde ?Va rog explicati-mi in detaliu.Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic / reprezentare firma bukinst bukinst Avem urmatoarea intrebare> Un consilier juridic care nu are raprturi de munca prin contract cu o societate comerciala o poate reprezenta in instanta pe baza ... (vezi toată discuția)
Imputernicire radu maria radu maria Pentru a reprezenta societatea la judecatorie ,ca angajat al societatii, este suficienta o imputernicire data de administratorul societatii sau este nevoie de ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea in instanta corina_claudia corina_claudia Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire in ceea ce priveste reprezentarea in instanta. Am fost intr-un proces in care judecatoarea mi-a spus k nu am calitate ... (vezi toată discuția)