avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Procesul verbal de constatare a unei fapte penale este ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Procesul verbal de constatare a unei fapte penale este informatie de interes public?

Ce se intelege prin informatii de interes public? Daca agentii de politie refuza sa-mi ofere un proces verbal unde am fost parte vatamata, se considera informatie de interes public, se aplica legea 544/2001? pot sa ii chem in judecata pe contencios administrativ ? nu de alta dar distrugerea unor bunuri mi se pare ceva "personal" si nu neaparat de "interes public"
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:08, 5 Ianuarie 2012
Nu. Aceea nu e informatie de interes public. Tocmai dumneavostra spuneti ca vi se pare ceva "personal" si nu neaparat de "interes public".
Cu alte cuvinte daca cineva imi distruge masina, iar domnul ofiter nu vrea nici in ruptul capului sa imi ofere procesul verbal de constatare, cui sa ma plang?!
pot formula plangere pe baza legii 544/2001 la comandat, etc? cei de la sate de cine apartin ? sau trebuie sa merg pe 544/2004 ?
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2012
xuser, utilizator
Aceasta cu distrugerea masinii si cu inmanrea unui act constatator atunci cand chemati organul prin 112 e alta treaba. Si sa fiu sincer ma mir ca mai sunt asemenea cazuri izolate pentru ca am inteles ca la solicitarile prin 112 au inceput sa fie destul de corecti. Deci nu puteti merge pe legea 544. Dar puteti adresa o plangere la politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv apel fals 112 laur2013 laur2013 Am sunat la 112 intrucat vorbind cu persoana la telefon a fost agresata fizic.Primul apela a fost la postul de politie din localitatea unde se afla persoana ... (vezi toată discuția)
Refuzul acordarii unei copii a procesului verbal de constatare creative_junkie creative_junkie Bine v-am gasit. 1. Am inteles (citind forumul) ca daca sunt partea vatamata (intr-un proces de lovire si alte violente) ar fi trebuit ca in termen de 15 ... (vezi toată discuția)
Plangere penala tootsy88 tootsy88 Am fost citata ca invinuita intr-o plangere penala iar intrebarea mea este urmatoarea: De ce citatia mi-a adus-o la usa, fix persoana care ancheteaza cazul ... (vezi toată discuția)