avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Procedeu in cazul pensiei alimentare pt. copil al ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Procedeu in cazul pensiei alimentare pt. copil al unui angajat

Buna ziua,

Am primit de la Instanta o instiintare de poprire a contului deoarece in urma unui proces de divort un angajat al meu trebuie sa plateasca pensie alimentara copilului dansului ramas in custodia mamei.
Ce presupune acest lucru pt. mine ca si persoana juridica, in calitate de angajator?
Ce proceduri trebuie sa urmez eu in acest caz? (dpdv contabil, fiscal)
Ce se intampla daca de exemplu intr-o luna nu am bani in cont?
Sentinta imi impune ca si angajator sa platesc 240 lei lunar dar trebuie sa platesc retroactiv din iulie 2011. Ce fac? Ii opresc tot salariul angajatului sau platesc in rate?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:54, 5 Ianuarie 2012
Buna ziua,

dumneavoastra ca si angajator sunteti obligat sa respectati sentinta si sa popriti sumele indicate. In cazul in care trebuie platit retroactiv nu puteti popri mai mult de jumatate din venitul lunar al salariatului.
Daca nu aveti bani in cont, asadar nu platiti nici salariul angajatului, puteti trimite o instiintare catre instanta de judecata prin care aratati aceste imprejurari.
Acea instiintare nu are niciun efect juridic , chiar daca o trmiteti la instanta ... instanta a decis deja, prin urmare nu vad rostul pentru care-l il puneti sa trimita o instiintare ca nu are bani ... dar creditorului obligatiei de ce nu i se trimite , intrucat el este cel mai in masura sa primeasca asa ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedeu in cazul pensiei alimentare pt. copil al unui angajat SfetcuArabela SfetcuArabela Buna ziua, Am primit de la Instanta o instiintare de poprire a contului deoarece in urma unui proces de divort un angajat al meu trebuie sa plateasca pensie ... (vezi toată discuția)
Sentintã civilã cu obiect pensie de intretinere. gheyakob gheyakob In urma unei sentinte civile am fost obligat la plata unei pensii de intretinere in favoare fiului meu major care nu indeplinea conform prevederilor din Codul ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu flawrin28 flawrin28 Am o executare silita infiintata si am primit instiintarea infiintarii popririi dar ma confrunt cu urmatoarea problema, firma nu prezinta interes in ... (vezi toată discuția)