avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit deducere asigurare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

deducere asigurare

Aveti idee care este suma(anuala sau lunara) pe care o poate deduce un angajator daca incheie cate un contract de asigurare de viata pentru fiecare dintre angajatii sai?
Cel mai recent răspuns: Dan Bucataru , Consultant asigurari 14:45, 14 Ianuarie 2011
200 EURO pe an, dar verificati dispozitiile codului fiscal, pentru a vedea exact ce tip de asigurare este deductibil ) asigurarea de viata poate cuprinde un pachet: pensie, investitie, accidente, deces din porice cauza dupa o perioada de plata a primei de asigurare specificata in contract, etc. asadar va fi deductibila doar partea prevazuta in cod, respectiv cea cu pensia si cea cu accidentele.).
Conform noilor reglementari 400 euro pentru pensii private si 250 euro pentru asigurari de sanatate.

"În vederea susţinerii reformei sistemului de pensii din România s-au adoptat o serie de măsuri în domeniul fiscal cu aplicare pentru Pilonului 3 de pensii private. Aceste măsuri vizează majorarea limitei de deductibilitate a contribuţiilor la sistemul de pensii facultative din veniturile din salarii, de la 200 euro la 400 euro precum şi deducerea cheltuielilor efectuate, în numele angajaţilor, de către angajator, la acelaşi nivel de 400 euro.


2. Majorarea pragului de deductibilitate pentru asigurarile voluntare de sanatate

Totodată, pentru stimularea cheltuielilor destinate investiţiilor în capitalul uman, s-a adoptat majorarea nivelului de deductibilitate pentru asigurările voluntare de sănătate de la 200 euro la 250 euro.'
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2008
ContSters42967, utilizator
As vrea sa stiu mai clar care este Legea in care pot gasi specificatiile acestea...cu deducerea. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere asigurare cristian_conea cristian_conea Am incheiat anul acesta o [b]POLITA DE ASIGURARE DE VIATA LEGATA DE FONDURI DE INVESTITII - Tarif Z10R[/b] (asigurare + economisire) si mi s-a spus ca primele ... (vezi toată discuția)
Pensie privata pilonul 3 VRABIE MIHAI VRABIE MIHAI Pensia privata(nu asigurare de viata) se deduce din impozitul pe venit(salariu) in limita a cel mult 400 de euro? Daca da care este procedura si baza legala. (vezi toată discuția)
Cota pensie privata pilon 3- nota contabila /deductibilitate rdoro rdoro Administratorul societatii a aderat la o societate de pensii private PILON 3 cu data de01.03.2010, platind pe 25.03.2010 prima rata As dori un act normativ ... (vezi toată discuția)