avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Mi-a disparut baiatul in strainatate - ce ar trebui sa ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Mi-a disparut baiatul in strainatate - ce ar trebui sa fac pentru a-l putea gasi?

-am un baiat de19 ani care a plecat, in iulie 2011, la lucru provizoriu in Cehia. La ultima convorbire telefonica, in urma cu aprox. 2 luni, ne-a promis ca vine acasa de sarbatori, apoi n-a mai raspuns la nici un apel, iar acum, ingrijorat fiind, ma intreb ce-o fi patit si ce ar trebui sa fac pentru a-l putea gasi. #-o
Cel mai recent răspuns: acasa@moucha.org , utilizator 21:33, 6 Ianuarie 2012
Cred ca ar trebui sa mergeti la sectia de politie de care apartineti si sa declarati acest lucru; incercati sa va amintiti inainte de a merge tot ce stiti despre locul unde a spus baiatul ca va merge si ce va lucra, cu cine sau la cine a mers, orice amanunt poate fi foarte important.
Ar fi bine daca ati avea si o fotografie recenta si/sau o copie dupa actul lui identitate.

Notati-va si dvs. numarul de inregistrare al sesizarii / cererii, daca raspunsul va intarzia (ceea ce este foarte posibil, banuiesc ca nu va fi usor pentru politisti sa il gaseasca) veti putea cere periodic date despre stadiul in care sunt cu cercetarile.
Urmati pasii propusi de Ares_3. Poate ca a plecat insotit de un prieten. Incercati sa contactati persoanele pe care credeti ca le avea in anturajul sau. Daca vedeti ca nu reusiti sa -l contactati mergeti in Cehia si incercati sa stabiliti o locatie unde anume a fost vazut. Adresati-va autoritatilor romane si autoritatilor cehe. Veti avea nevoie de o persoana care sa cunoasca limba pentru a putea socializa si de o fotografie recenta pentru identificare.
Va spun eu,ca etnic ceh,ca CEHIA este o tara sigura,in care baiatul dvs nu avea unde sa dispara.Doar daca nu s-a combinat cumva cu mafia ucraineana care gestioneaza forta de munca straina,mqai ales din Moldova de peste Prut si/sau din Romania.Pe langa sfaturile primite,va puteti adresa Ambasadei Romaniei de la Praga,ul.Nerudova nr.5,cartier Mala Strana,118 000 PRAHA 1.Va dau si numarul de telefon: +420257534210 sau de fax: +420257531017.Adresa de E-mail este:
embroprg@mbox.vol.cz.Programul de lucru este de luni pana vineri intre orele
8 - 13 si 13:30 - 16:30 (ora locala!!),adica 9 - 14 si 14:30 - 17:30 ora Romaniei.Va doresc succes in demersul dvs. consilier ing.Vlad Moucha

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor nesupravegheat, consum de alcool, furt telefon anonim0102 anonim0102 Buna ziua! Am si eu o mica problema..si as dori sa aflu ceva util in acest caz! In data de 13 februarie 2015(vineri) am plecat undeva in jurul orei 15:30 ... (vezi toată discuția)
Trafic de persoane Gavo Gavo Nepoata mea s-a indragostit de un baiat cu care a plecat in Italia. Imediat de cum a ajuns la Milano , o cunostiinta mi-a semnalat ca a vazut un video pe ... (vezi toată discuția)
Returnare produse neconforme ContSters389467 ContSters389467 Buna ziua! Daca ma puteti ajuta va rog frumos! Am cumparat online un telefon mobil pe data de 21 aprilie 2016. Am fost contactat de vanzator pe dara de 22 ... (vezi toată discuția)